Pe 16 octombrie 2017, "Orase Curate", campania nationala ECOTIC dedicata colectarii electricelor si electronicelor uzate din mediul urban, ia startul si in Otopeni. Campania va incuraja locuitorii sa vina si sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare locale.

Campania Orase Curate 2017Foto: Hotnews

Organizatia ECOTIC, in parteneriat cu Primaria Otopeni si URBAN S.A., continua campania "Orase Curate". Dupa trecerea prin Botosani, Filiasi, Targu Mures, Dorohoi, Braila, Piatra Neamt, Galati, Bragadiru, Motru, Radauti, Timisoara, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Vaslui, Comanesti si Baia de Aries, intre 16 - 21 octombrie 2017, locuitorii din Otopeni vor fi informati si incurajati sa devina constienti de problema deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor din orasul Otopeni care va preda un deseu de minim 5kg cumulate va primi un premiu instant. Punctele de colectare sunt amplasate in:

  •   intersectia dintre Strada 23 August cu Strada Margaritarului (Oras);
  •   intersectia Strada Sofia cu Strada Bisericii (Sat);
  •   intersectia DN1 cu Strada Ferme H, cu Strada Drumul Garii Balotesti (Ferme);
  •   intersectia Strada Tudor Vladimirescu cu Strada Iancu Jianu - platou (Odai);

Campania din Otopeni continua, in anul 2017, programul national "Orase Curate", un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.