Statia de Reciclare este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de Organizatia ECOTIC in iunie 2016 si dedicata in special mediului rural, dar si celui urban din Romania. Dupa ce a strabatut judetele Iasi, Brasov, Arges si Sibiu, Statia de Reciclare ia startul si in sectorul 1 din Bucuresti cu sprijinul Primariei Sectorului 1, in perioada 5-8 octombrie 2017.

In anul 2017, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de 45%. In acest context, Organizatia ECOTIC a lansat, in anul 2016, doua campanii nationale - una dedicata mediului urban (Orase Curate) si una dedicata in mod preponderent mediului rural (Statia de Reciclare) menite sa acopere cat mai bine teritoriul si sa transmita mesajul necesitatii colectarii si reciclarii corecte e DEEE unui public cat mai larg.

Dupa ce a trecut prin localitati din judetele Iasi, Brasov, Arges si Sibiu, precum si prin Campia Turzii, Statia de Reciclare va ajunge, in perioada 5-8 octombrie 2017, si in Sectorul 1 al capitalei. Pentru incurajarea predarii corecte spre reciclare a electricelor si electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare din Parcul Bazilescu (5-6 octombrie) si din fata Primariei Sectorului 1 (7-8 octombrie) minim 5 kg cumulate de astfel de deseuri va primi un premiu instant.

Programul de functionare este zilnic, intre orele 10:00 - 18:00.

Pentru mai multe detalii,www.ecotic.ro.