Incepand din 2 octombrie 2017, se deschide sesiunea de inscrieri pentru cea de-a IX-a editie a concursului "Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat", proiect de traditie al Organizatiei ECOTIC. Companiile, institutiile publice, institutiile de invatamant si ONG-urile sunt invitate sa isi inscrie proiectele dedicate mediului direct pe website-ul competitiei, www.premiilepentrumediucurat.ro

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat - 2017Foto: ecotic

"Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat" este concursul Asociatiei ECOTIC, organizat la nivel national si dedicat initiativelor de protectie a mediului si conservare a resurselor planetei. Concursul are patru categorii, fiind invitate sa se inscrie companii, institutii de invatamant, institutii publice si ONG-uri ce au dezvoltat, incepand din luna octombrie 2016, proiecte dedicate mediului. Conditia esentiala este ca aceste proiecte sa fie intr-un stadiu suficient de avansat pentru a prezenta rezultate, chiar si intermediare.

In data de 2 octombrie 2017 se da startul inscrierilor in concurs. Inscrierile se pot realiza pewww.premiilepentrumediucurat.roprin accesarea formularului online de inscriere,disponibil aici.

"Invitam ca in fiecare an organizatiile care deruleaza proiecte de protectia mediului si CSR sa le inscrie in editia 2017 a concursului Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Miza initiativei ECOTIC este de a populariza si premia proiectele cu cel mai mare impact asupra comunitatilor carora se adreseaza", Valentin Negoita - Presedintele ECOTIC.

Castigatorii la categoria Companii din cadrul editiei 2016 sunt cei de la Studio Plot cu proiectul TUBATECT. Adrian Ibric, Chief Designer, ne-a spus ce inseamna pentru proiectul sau acest premiu: "Premiul a fost pentru noi o surpriza extraordinara, in sensul in care, desi noi suntem mandri si atasati de proiectul TUBATECT, de faptul ca are un impact foarte pozitiv pentru mediu, suntem constienti ca nu il promovam suficient si nici nu l-am putut scala pana acum ca sa aiba un efect crescut, in afara comunitatii noastre de designeri, arhitecti si clientii nostri apropiati. In consecinta, castigarea competitiei, pe care o urmaream inca din anii trecuti, o consideram un nou punct de inflexiune in dezvoltarea acestei initiative si deschiderea proiectului catre noi grupuri de potentiali utilizatori si promotori ai obiectelor reciclate. In egala masura, premiul il vedem nu doar o certificare a efortului depus, nu doar un upgrade de imagine dar si un impuls de continuare a responsabilizarii, a noastra si a celor din jur".

Data limita de inscriere a proiectelor este 24 noiembrie 2017. Proiectele vor fi evaluate de un juriu de specialitate iar premiile pentru cele patru categorii de concurs vor fi acordate in luna decembrie, in cadrul evenimentului festiv "Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat".

Concursul este organizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Info Cons, Carturesti, The Diplomat - Bucharest, CCIFER, Hotnews, ROGBC, Let's do it Romania, Junior Achievement Romania si Image Factory.

Pentru mai multe detalii,www.premiilepentrumediucurat.ro.