Meteorologii eu emis, sambata dimineata, o noua informare meteorologica de ploi si intensificari ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi pe spatii restranse 20...25 l/mp si izolat 30 l/mp, iar vantul va avea intensificari temporare cu viteze de 45...55 km/h local in vest si in sud-vest si izolat si trecator in restul tarii, iar pe crestele inalte rafalele vor depasi 65...70 km/h.

ploiFoto: ANM

Incepand cu ora 10.00 a zilei de sambata, a intrat in vigoare o informare meteo de ploi moderate cantitativ, intensificari temporare ale vantului. Cu toate acestea, ploile pot lua si caracter torential.

"In zonele de munte, precum si in Transilvania, Maramures, Crisana si Banat si pe arii restranse in Moldova si Dobrogea temporar va ploua. Vor fi in special averse, ce mai pot avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi pe spatii restranse 20...25 l/mp si izolat 30 l/mp. In zona montana, la peste 2000 m altitudine, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari temporare cu viteze de 45...55 km/h local in vest si in sud-vest si izolat si trecator in restul tarii, iar pe crestele inalte rafalele vor depasi 65...70 km/h", arata informarea meteo emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

Informarea este valabila pana la ora 23.00 a zilei de sambata.