Meteorologii au emis o informare meteo de ploi torentiale, instabilitate atmosferica si intensificari ale vantului valabila, la inceput, in zona de munte, in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei, local in Oltenia, Muntenia si Banat. Incepand de miercuri, in schimb, instabilitatea atmosferica se va instala in toata tara.

ploi torentiale pana joiFoto: ANM

Incepand cu ora 17.00 a zilei de marti, ploile si instabilitatea atmosferica se instaleaza la munte, in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei, local in Oltenia, Muntenia si Banat. Vor fi averse torentiale, descarcari electrice si pe arii restranse grindina.

Incepand de miercuri dupa-amiaza (20 septembrie), insa, fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in cea mai mare parte a tarii, subliniaza meteorologii

In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp.

In majoritatea regiunilor vor fi intensificari temporare ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie, cu viteze la rafala ce vor depasi 50...60 km/h.