In ciuda deciziilor controversate ale administratiei Trump referitoare la schimbarile climatice, Pentagonul intelege faptul ca aceste schimbari vor afecta direct abilitatea tarii de a se proteja, din cauza furtunilor puternice si inundatiilor fara precedent, dar si indirect, prin alimentarea conflictelor internationale, scrieIFL Science.

Schimbarile climatice pe Google EarthFoto: Google Blog

Pentagonul a dezvoltat un plan in timpul administratiei lui Barrack Obama pentru a face fata schimbarilor climatice, dar, in luna martie a acestui an, presedintele Donald Trump a revocat toate programele federale referitoare la schimbarile climatice, realizate de catre predecesorul sau.

Trump a ordonat intial Pentagonului sa opreasca pregatirea pentru schimbarile climatice, dar, acestia au ignorat ordinul. In schimb, acestia au continuat programul. In 2014, Departamentul de Aparare a publicat o "strategie referitoare la schimbarile climatice", un plan tehnic pentru a face fata furtunilor care vor urma. In acel document, Pentagonul a explicat cum armata trebuie sa se adapteze noilor contexte globale.

Acest plan nu a continut doar moduri de protejare a fortelor armate, dar si strategii de ajutorare a americanilor.

"Armata poate fi chemata mai des sa sprijine autoritatile civile...in fata dezastrelor naturale din ce in ce mai frecvente si intense", potrivit planului.