Aceasta ar putea fi intrebarea unui sondaj de opinie pe care autoritatile de la Bruxelles promit sa-l organizeze in toate tarile Uniunii, dupa ce atat Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor cat si Agentia pentru Alimente si Medicamente a Statelor Unite au anuntat ca laptele si carnea provenite de la vaci, porci si capre clonate sunt sigure pentru consum.

Anunturile au provocat frisoane agricultorilor si starnesc nemultumirea asociatilor de consumatori care vorbesc de “ riscuri inacceptabile". Singurele care se bucura deocamdata sunt companiile de biotehnologie care au asteptat mai multi ani extinderea activitatii pentru comercializarea de animale clonate. In prezent costurile de productie ale unui animal clonat depasesc 10.000 de euro.

Agentia pentru Alimente şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) a fost ultima care a dat unda verde consumului de carne clonata. Intr-un comunicat de presa agentia explica faptul ca, dupa ani de cercetari, a ajuns la concluzia ca aceste alimente sunt sigure pentru consum, fiind la fel de sanatoase ca cele provenite de la animalele care se inmultesc natural. In privinta oilor clonate FDA spune ca nu are suficiente date pentru a da aceleasi asigurari.

Saptamana trecuta, si Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor a aprobat utilizarea pentru consumul uman carnii si a laptelui provenite de la animale clonate.