Primaria Campiei Turzii, in parteneriat cu Organizatia ECOTIC si Greenweee International dau startul la cea mai interactiva campanie de informare si colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE), Statia de reciclare. In perioada 11 -13 septembrie 2017, toti locuitorii Campiei Turzii pot aduce deseuri la Caravana ECOTIC, de la frigidere, masini de spalat, televizoare sau telefoane mobile si castiga premii pe loc.

Statia de reciclare Campia TurziiFoto: ecotic

"Statia de Reciclare" este un proiect lansat de Organizatia ECOTIC in iunie 2016 si dedicat in special mediului rural, dar si celui urban din Romania. Dupa ce a strabatut judetele Iasi, Brasov, Arges si Sibiu, Statia de Reciclare ajunge in orasul Campia Turzii, cu ajutorul Primariei, al Consiliului Local si al GreenWEEE International.

In anul 2017, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de 45%. In acest context, Primaria Municipiului isi propune sa vina in sprijinul cetatenilor cu solutii cat mai moderne pentru a micsora numarul deseurilor care ajung la groapa de gunoi.

Caravana ECOTIC va fi amplasata in Piata Tricolorului, in perioada 11-13 septembrie 2017. Intervalul orar de desfasurare a campaniei este 10:00-18:00 pentru fiecare zi de activitate. Pentru incurajarea predarii corecte spre reciclare a electricelor si electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare minim 5 kg cumulate de astfel de deseuri va primi un premiu instant si va fi inscris intr-o tombola cu premii atractive. Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc pe 13 septembrie 2017, ora 18.00.

Primarul Municipiului Campia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, declara: "Invit comunitatea din Campia Turzii sa participe la campania ECOTIC prin implicare activa, constienta, de pastrare a unui mediu sanatos. Fiecare locuitor este partenerul nostru!".

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.