Ursii Grizzly au incetat sa mai manance somon in favoarea fructelor de soc, dupa ce au fost fortati sa aleaga dintre cele doua alimente, din cauza schimbarilor climatice, noteazaThe Telegraph.

Un grizzly lenevind la soareFoto: Flickr

Temperaturile mai ridicate au determinat fructele de soc sa se coaca mai repede decat de obicei, fapt care a coincis cu aparitia somonilor in apele de pe Insula Kodiak.

Ursii de pe insula se hranesc de obicei cu somon la inceputul verii si cu fructe de soc spre sfarsitul sezonului, in lunile august si septembrie.

William Deacy, biolog la Universitatea din Oregon, a studiat fenomenul si a declarat faptul ca "s-a produs o suprapunere a programului". "Este ca si cum micul dejun si pranzul au fost servite in acelasi timp si nu mai este nimic de mancat pana la cina. Trebuie sa alegi intre mic dejun si pranz".

Studiul a aratat faptul ca in vara anului 2014 ursii, care in mod obisnuit omorau aproximativ 75% dintre somoni, nu au putut fi observati in apropierea apelor. In schimb, au mancat foarte multe fructe de soc, care nu contin la fel de multe proteine, rezultand in ingrasarea mult mai rapida a animalelor.

In medie, fructele rosii de soc se coc cu doua zile si jumatate mai repede in fiecare decada.