Elevii de gimnaziu se pot inscrie, intre 15 ianuarie si 28 februarie, la concursul national "Tineri ambasadori impotriva schimbarilor climatice". Concursul este organizat de Ambasada Marii Britanii, in parteneriat cu mai multe ONG-uri si are ca scop constientizarea publicului, in special tinerilor, asupra efectelor pe care le pot avea scimbarile climei.

"Cred ca acest subiect a devenit foarte important pentru Romania, care a resimtit direct efectele incalzirii globale: temperaturi extreme, inundatii, furtuni violente. De aceea, este important ca opinia publica, in special tinerii, sa fie informati cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului si a stilului de viata pe care trebuie sa il adopte pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera", a declarat Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii.

4 ambasadori pleaca in Carpati

Concursul "Tineri ambasadori impotriva schimbarilor climatice" urmareste sa creasca gradul de informare publica si constientizare asupra fenomenului de incalzire globala. Astfel, elevii participanti trebuie sa creeze un material (fie un poster, un tricou, un videoclip, etc) prin care sa promoveze lupta impotriva schimbarilor Climei. 4 "tineri ambasadori" vor fi premiati cu o excursie in Muntii Carpati.

Elevii participanti trebuie sa aiba cetatenie romana, sa fie comunicativi si pasionati de protectia mediului. Cei care doresc sa afle mai multe despre acest concurs, o pot face vizitand pagina electronica a proiectului. Inscrierile se fac la adresa concurs@terraiii.ngo.ro.