Articol webPR

"Statia de Reciclare" - Sibiu: rezultatele primei etape 

de N.A.     webPR.ro
Miercuri, 9 august 2017, 15:49 Actualitate | Mediu

Statia Reciclare - Sibiu
Foto: Hotnews
"Statia de Reciclare" este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de Organizatia ECOTIC in iunie 2016 si dedicata in special mediului rural, dar si celui urban din Romania. "Statia de Reciclare" a luat startul si in Judetul Sibiu, incepand din 18 iulie 2017, cu sustinerea Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu, Agentiei de Dezvoltare Intercomunitara Eco Sibiu, RECHORALEX, precum si cu sprijinul informativ al Garzii Nationale de Mediu Sibiu. In prima etapa a campaniei au fost colectate 15 tone DEEE.

In anul 2017, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de 45%. In acest context, Organizatia ECOTIC a lansat, in anul 2016, doua campanii nationale ¬ una dedicata mediului urban (Orase Curate) si una dedicata in mod preponderent mediului rural (Statia de Reciclare) menite sa acopere cat mai bine teritoriul si sa transmita mesajul necesitatii colectarii si reciclarii corecte a DEEE unui public cat mai larg.

Dupa ce a trecut prin localitati din judetele Iasi, Brasov si Arges, "Statia de Reciclare" a ajuns, incepand din 18 iulie 2017 si in judetul Sibiu. Primele localitati vizitate au fost Dumbraveni (18-20 iulie), Mosna (21-23 iulie), Copsa Mica (24-26 iulie), Avrig (27-29 iulie) si Cristian (30  iulie - 1 august). 

1000 de persoane din cele 5 localitati vizitate au predat spre reciclare 15 tone deseuri de echipamente electrice si electronice.

Pana la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va vizita 15 localitati sibiene.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.


Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

498 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă