Meteorologii au emis atentionare de Cod galben de canicula, valabila de vineri pana duminica, in Banat, Crisana, jumatatea de vest a Olteniei si in sud-vestul Transilvaniei, unde temperaturile vor ajunge 37-38 de grade. Vremea va deveni din ce in ce mai calduroasa si in celelalte zone ale tarii, unde temperaturile vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade.

atentionare cod galben de caniculaFoto: ANM

Potrivit hartii de atentionare de Cod galben, judetele care vor fi lovite de canicula la inceput vor fi Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timisoara, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti si Dolj.

Astfel, in intervalul 21-23 iulie, valul de caldura se va extinde in cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi in crestere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade, dar in Banat, Crisana, jumatatea de vest a Olteniei si in sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculara, iar temperaturile maxime vor urca spre 37...38 de grade. Pe arii relativ extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

De asemenea, spun meteorologii, in regiunile nordice, vestice, la deal si la munte si pe arii restranse in restul teritoriului, vor fi intervale in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata.