Intre 18 si 27 ianuarie 2008 se desfasoara, la Berlin, Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura "Saptamana Verde". Romania va avea si ea un stand unde sa promoveze produselor agroalimentare romanesti pe piata intra si extra-comunitara. Printre produsele promovate: carnuri, branzeturi miere, dar si preparate din melci.

Evenimentul din acest an va gazdui 1.601 expozanti din 55 de tari. “Cu aceasta ocazie, firmele din tara noastra vor expune o gama diversificata de produse, cum ar fi: miere si produse apicole, preparate din carne de vita si oaie, preparate din carne de pasare, vinuri, conserve de fructe si legume, produse de panificatie, branzeturi, preparate din melc, precum si produse specifice satului romanesc”, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Agriculturii.

Participarea Romaniei la aceasta manifestare constituie, potrivit Ministerului Agriculturii, “o oportunitate pentru firmele romanesti de a prezenta cele mai reprezentative produse agro-alimentare si de a dezvolta noi relatii comerciale, pe pietele internationale”.