Articol webPR​

Campania "Statia de Reciclare Arges" isi prezinta rezultatele finale

de N.A.     webPR.ro
Joi, 8 iunie 2017, 13:56 Actualitate | Mediu

Statia de Reciclare este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de Organizatia ECOTIC in iunie 2016 si dedicata in special mediului rural, dar si celui urban din Romania. Judetul Arges a fost cel de-al treilea judet strabatut de Caravana ECOTIC, cu ajutorul A.D.I. Servsal Arges, Consiliului Judetean Arges si Agentiei pentru Protectia Mediului Arges. Din cele 14 localitati argesene implicate in proiect, au fost colectate 11,3 tone DEEE.

Primele judete vizitate de Caravana Ecotic, in cadrul proiectului Statia de Reciclare, au fost Iasi si Brasov. In aceste judete, Caravana ECOTIC a strabatut cate 15 localitati, colectand deseuri de echipamente electrice si electronice.
Incepand cu 20 martie 2017, Caravana a ajuns in Judetul Arges, unde locuitorii din 14 localitati au fost incurajati sa predea corect spre reciclare echipamentele electrice si electronice vechi, putand astfel participa si la o tombola cu premii atractive.

Traseul Caravanei ECOTIC in cadrul campaniei din Judetul Arges a inclus trei etape. In cadrul primei etape, localitatile vizitate au fost: Mioveni, Titesti, Schitu-Golesti, Campulung si Leresti. In cea de-a doua etapa, Caravana ECOTIC a trecut prin Domnesti, Buzoesti, Costesti, Topoloveni si Leordeni, iar in cea de-a treia etapa, colectarea DEEE a fost facuta in localitatile Stefanesti, Maracineni, Bascov si Pitesti (in doua locatii diferite).

In total, pe traseul argesean, au fost colectate 11,3 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), Caravana ECOTIC fiind vizitata de aproximativ 8000 de persoane.

Campania "Statia de Reciclare" face parte din strategia ECOTIC de accelerare a informarii publicului general si de colectare a echipamentelor electrice si electronice uzate (DEEE) in contextul in care, incepand din anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare DEEE de minim 40%.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

472 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă