Meteorologii au emis, duminica, o informare de ploi insemnate cantitativ , cu caracter torential si descarcari electrice. Vremea ploioasa se va mentine pana marti noapte, insa incepand de miercuri vremea se va raci.

Vreme rece si ploiFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Incepand de duminica, ora 16.00, pana marti, ora 23.00, "vor fi perioade de timp, îndeosebi pe parcursul după-amiezelor și al serilor, în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină", informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Ploile vor fi mai frecvente in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, estul si centrul tarii, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 de l/mp si izolat 40...50 l/mp.

In noaptea de marți spre miercuri (9/10 mai) și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă.