Tendinta ingrijoratoare in privinta traficului ilegal cu animale incluse pe lista Conventiei privind comertul international cu specii salbatice de fauna si flora pe cale de disparitie (CITES) din zonele cu cea mai mare importanta ecologica, inclusiv cele din Patrimoniul Mondial UNESCO, necesita luarea unor masuri imediate, potrivit unui nou raport publicat marti de World Wildlife Fund (WWF) citat de Xinhua si Agerpres.

Conform raportului, braconajul, exploatarea ilegală a pădurilor și pescuitul se desfășoară în aproape 30% din regiunile naturale și mixte ce fac parte din Patrimoniul Mondial, ceea ce afectează atât speciile protejate care devin astfel amenințate cu dispariția, cât și viețile comunităților care depind de ele.

"Zonele incluse în Patrimoniul mondial se numără printre cele mai recunoscute pentru valoarea lor universală. Totuși, multe sunt amenințate de activitățile industriale distructive, iar noul nostru raport demonstrează că animalele și plantele din acestea, de multe ori unice, sunt și ele afectate de supraexploatare și de trafic. Dacă nu sunt protejate în mod eficient, le vom pierde definitiv", a avertizat Marco Lambertini, director general al WWF International.