Atentie, in Parlament se pregateste distrugerea padurilor! Comisia de Agricultura a discutat despre masacrarea legislatiei care impune pedepse dure pentru hotii de lemn

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 22 februarie 2017, 15:59 Actualitate | Mediu


Defrisare Alba
Foto: Ministerul Mediului
Surpriza neplacuta in Parlament: Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor a discutat miercuri anularea Ordonantei de Urgenta 51/2016, care a introdus sanctiuni usturatoare pentru taierile ilegale de padure si transportul lemnului, acestea mergand pana la confiscarea lemnului si a masinilor, dar si sanctiuni pentru personalul silvic care de multe ori este complice. Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, dupa adoptarea OUG 51/2016, taierile ilegale au fost reduse cu peste 50%, iar pretul lemnului s-a dublat, semn ca s-a diminuat cantitatea de lemn introdus ilegal pe piata. Lemnul taiat ilegal se vindea la negru la un pret mult mai mic.


La discutia de miercuri de la Comisia de Agricultura au luat parte reprezentanti de la Ministerul Apelor si Padurilor, RNP Romsilva, Federatia pentru Apararea Padurilor,  ASFOR,  Asociatia Proprietarilor de Fond Forestier, ASAS, ICAS,  Societatea Progrsul Silvic, Asociatia Proprietarilor de Paduri, Fundatia ECO Civica si  Federatia Nostra Silva, potrivit informatiilor de pe site-ul Camerei, iar in linii mari, cu cateva exceptii, s-a cerut diminuarea amenzilor, dar si eliminarea sanctiunilor impotriva personalului silvic.

De exemplu, Ciprian Pahontu, directorul Romsilva, a declarat ca Legea contraventiilor silvice, in forma actuala, trebuie revizuita deoarece este o lege impotriva personalului silvic. Acesta a declarat ca abaterile disciplinare ale personalului silvic trebuie sanctionate pe Codul Muncii si nu suplimentar, sanctiunile pe OUG 51/2016 fiind foarte mari raportat la salariul personalului silvic. Acesta spune ca din cauza acestei ordonante se constata o tendinta de parasire a sectorului silvic, a personalului de teren.Cu alte cuvinte, seful Romsilva a cerut ca silvicultorii hoti sa nu mai raspunda penal, ci sa fie sanctionati doar administrativ.

Marian Stoicescu, reprezentant al Federatiei pentru Apararea Padurilor, a declarat ca "a urmarit cu ingrijorare cum s-a procedat la elaborarea Ordonantei 51si pe langa faptul ca aceasta ordonanta nu a facut obiectul dezbaterilor, se vede clar ca este tendentioasa".

Vezi aici inregistrarea video a sedintei.Deputatii USR care au participat la aceasta comisie s-au opus modificarilor.

"Aceasta ordonanta de urgenta data de guvernul Ciolos a avut ca efect scaderea cu 80% a taierilor ilegale de paduri. Comisia de Agricultura a avut ca invitati reprezentanti ai Federatiei Proprietarilor de Paduri, al Sindicatului Silvicultorilor, si a fost complet debalansata in favoarea ideei de a abroga cu totul ordonanta. Miza abrogarii este revenirea la situatia de dinainte.
Am intervenit de mai multe ori si am spus ca este inacceptabil ca ONG-urile care au sustinut aceasta ordonanta sa nu fie invitate si nici unii dintre cei implicati in elaborarea ei sa nu fie ascultati.Din modul in care a decurs discutia exista un pericol real ca aceasta ordonanta sa fie anulata cu totul. Am facut apel la majoritate sa ascultam si cealalta parte si sa gasim solutii echilibrate. Am obtinut in finalul discutiei ca toate partile sa poata depune pozitii scrise si saptamana viitoare sa avem la dezbatere un reprezentant al organizatiilor care au sustinut ordonanta", a postat deputatul Cristian Ghinea pe pagina de Facebook.


"A fost o discutie de principiu. Au fost invitate organizatii patronale, ONG-uri, ministerul, reprezentanrti ai Garzii forestiere, Academia Silvica, si toti au avut o pozitie unitara in directia dezincriminarii a lucrurilor care sunt pedepsite prin OUG 51/2016. Se doreste, cel putin asa este impresia noastra, scaderea drastica a amenzilor. Aceasta ordonanta a facut un opic de ordine in domeniu si se vrea sa se revina cu o noua lege care ar lasa multa mana libera abuzurilor. ONG-uri care au participat la crearea acestei ordonante nu au fost invitate la discutie, practic a fost doar opozitia. Domnul Ivanov, care a fost reprezentantul Garzii Forestiere, a declarat ca ar trebui sa se aplice amenzi doar in cunatum de 10% din ce este trecuta cum in lege. S-a motivat ca lucratorul silvic este stresat si nu mai vrea sa iasa pe teren", a declarat Claudiu Prisnel, deputat USR, pentru HotNews.ro.


Munteanu Ion, presedintele Comisiei de Agricultura, a declarat ca in urma dezbaterilor va intocmi un pre-raport cu ceea ce rezulta din aceasta dezbatere, care va fi discutat si acesta, dupa care se va intocmi raportul final.Cateva exemple de sanctiuni impuse de Ordonanata 51/2016:

Urmatoarele fapte constituie contraventii silvice, in masura in care potrivit legii penale nu sunt infractiuni si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei pana la 10.000 lei si confiscarea materialelor lemnoase in cauza:

a) expedierea, transportul, primirea, depozitarea si/sau prelucrarea de catre detinatorii depozitelor, ai altor spatii destinate depozitarii temporare si/sau ai instalatiilor de prelucrare a materialelor lemnoase fara provenienta legala asa cum este stabilita de normele referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund;

e) primirea, depozitarea si/sau prelucrarea de catre detinatorii depozitelor, pietelor, targurilor, oboarelor si altele asemenea, ai altor spatii destinate depozitarii temporare si/sau ai instalatiilor de prelucrare a materialelor lemnoase fara provenienta legala asa cum este stabilita de normele referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund;

i) expedierea si/sau transportul materialelor lemnoase in mod repetat, in baza  aceluiasi aviz de insotire.

a)    transportul materialelor lemnoase cu aviz de insotire a carui valabilitate a expirat, fara cod unic generat si inscris in aviz sau in care nu s-a inscris olograf data, ora, minutul si secunda momentului emiterii si, respectiv, a valabilitatii, in functie de distanta pana la destinatie;


Citeste aici Ordonanta.


Potrivit datelor din actul normativ, in perioada 2010-2013 s-a estimat ca a fost taiata ilegal circa 8,8 milioane mc/an masa lemnoasa.Parlamentul European a adoptat pe 8 aprilie 2015  documentul "O noua strategie a UE pentru paduri si sectorul forestier". Acesta indeamna statele membre UE la o gestionare durabila a padurilor "intrucat padurile gestionate in mod durabil sunt extrem de importante pentru crearea de valoare la nivel local, regional, european si international, asigurarea locurilor de munca in zonele rurale si contribuie la o societate bazata pe bioeconomie, reprezentand un beneficiu pentru sanatatea umana, in special in regiunile dezavantajate structural, contribuind, totodata, intr-o mare masura la protejarea mediului, a climei si a biodiversitatii".

Citeste aici strategia.

In Rezolutia Parlamentului European din 14 octombrie 2015 referitoare la un nou acord international de la Paris privind schimbarile climatice se arata ca  ca defrisarile si degradarea padurilor sunt responsabile pentru 20% din emisiile globale de gaze cu efect de sera si subliniaza rolul padurilor in atenuarea schimbarilor climatice si necesitatea de a consolida capacitatile de adaptare si rezilienta padurilor la schimbarile climatice. IN acelasi document se solicita UE sa isi urmeze obiectivele de oprire a pierderilor padurilor de la nivel mondial pana in 2030 si cel putin de a injumatati defrisarile padurilor tropicale pana in 2020, comparativ cu nivelurile din 2008. Rezolutia subliniaza ca realizarea acestor angajamente, impreuna cu refacerea a 350 de milioane hectare de padure, astfel cum s-a solicitat in Declaratia de la New York privind padurile, ar putea reduce emisiile de CO2 cu 4,5-8,8 miliarde de tone pe an pana in 2030.

Citeste aici mai mult.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

41513 vizualizari

 • +65 (69 voturi)    
  Bai frate... (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:04)

  Rarara [utilizator]

  ...iar incepeti ? Voi chiar vreti o revolutie ?
  • +43 (43 voturi)    
   e clar (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:54)

   federal [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

   ca astia pustiesc tot.
   mai rau ca lacustele. alea vin in val , dar pleaca.

   astia stau si rad tot in 4 ani.

   https://youtu.be/6KbQbGB0pMc
  • +33 (35 voturi)    
   Mie tot nu-mi iese din minte (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:13)

   mikeyu [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

   guzganul rozaliu/auriu cu cele 43.000 de hectare de padure:
   http://www.mediafax.ro/politic/viorel-hrebenciuc-retinut-dosarul-retrocedarilor-ilegale-paduri-fostul-deputat-psd-scos-catuse-maini-sediul-dna-brasov-dna-deputatul-retinut-sustrage-urmaririi-penale-13474581

   Nu-mi pot imagina 43.000 de hectare.
   • -7 (11 voturi)    
    Nici mie nu-mi iese din minte ce au putut (Joi, 23 februarie 2017, 6:03)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui mikeyu

    sa faca organili de ancheta in acest caz,un flagrant caz de masluire a dovezilor:http://www.b1.ro/stiri/eveniment/stenograme-contrafacute-inregistrarile-sri-si-dna-din-dosarul-lui-paltin-sturdza-anulate-de-judecatori-175095.html
  • +20 (20 voturi)    
   Revolutie? (Miercuri, 22 februarie 2017, 20:31)

   miohaiham [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

   Trebuie tocati unul cate unul cand deschid gura sau incearca ceva.Au ajuns la tupeu incredibil de jegos si asta pt ca se poate,au facut bani si se cred nemuritori.
  • +13 (13 voturi)    
   Soros (Miercuri, 22 februarie 2017, 23:51)

   Potentium [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

   "Deputatii USR care au participat la aceasta comisie s-au opus modificarilor."

   Pai cum ma. Nu spunea (sau manca kkt) Romania TV ca USR=Soros=Diavolu=Distrugerea tarii?

   Adica Soros se opune taierilor padurii din Romania? pai asta e un lucru bun. Sau nu este pt baronii PSD?

   Mai inchidem odata televiziunea aia de rahat? Alo CNA! alo DNA! dati o raita pe la CNA. Sa ii vad pe toti la beci!
 • +62 (64 voturi)    
  E clar (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:06)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Acest guvern este GUVERNUL DISTRUGERII ROMANIEI. Niste TICALOSI, Ciuma rosie cum bine vor ramâne pe veci in memoria noastra colectiva.
  • +20 (20 voturi)    
   Parlament (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:02)

   mikeyu [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   discutia este in parlament. Nu-i face pe guvernanti mai buni, doar mentionam ca ce este in guvern este si in parlament.
  • +9 (9 voturi)    
   Ticalosia asta (Miercuri, 22 februarie 2017, 22:19)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   se coace in parlament, nu la guvern. Marile pericole vin acum de la parlament.
  • +3 (3 voturi)    
   Nu doar acest guvern (Joi, 23 februarie 2017, 8:54)

   Elena B. [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Ci si acest parament psd-ist. PSD-ul are in ADN-ul sau gena bolsevica, ea se transmite din generatie in generatie.
 • +51 (51 voturi)    
  manifestatie (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:10)

  andrei1232000 [utilizator]

  Nu le-a ajuns manifestatia provocata de ordonanta 13!
  Lucratorii silvici vor reducerea amaenzilor pentru ca valoarea amenzilor depasea valoarea posibila a mitei. Trebuie actionat pentru introducerea in Codul Penal a circumstantei agravante. Cand lupul este paznic la oi s-il gasesti cu blana intre dinti il taxezi de 10 ori.
  • +24 (26 voturi)    
   Pentru (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:10)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui andrei1232000

   Distrugatorii de paduri trebuie pedeapsa cu moartea.
   Daca statul e condus de mafiotii rosii si se da impotent,treaba poate fi preluata de grupuri de
   initiative cetatenesti.Atentie criminalilor!
   • +2 (2 voturi)    
    pentru Andrei (Miercuri, 22 februarie 2017, 22:24)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

    Un exemplu. Nu este inca posibil in Romania, dar e o idee:
    http://mmcw.org/
 • +43 (43 voturi)    
  OUG 51/2016 (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:15)

  Telemacara [utilizator]

  Singurul instrument pentru protejarea padurilor in RO.
 • +54 (54 voturi)    
  Pentru asta merita iesit in strada (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:16)

  Zimbru [utilizator]

  Pradarea tarii continua!!
  • +26 (26 voturi)    
   Fals (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:42)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui Zimbru

   Eu cred ca de abia incepe. La alt nivel, in mod organizat, frumos, in liniste si siguranta. "Banii vor intra in buzunarele romanilor". Intr-o postare ulterioara va spun si care romani.
 • +42 (42 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:16)

  qwerasdf [anonim]

 • +28 (28 voturi)    
  Mda (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:16)

  Alexxey [utilizator]

  Nu vă liniștiți! Și ca să-l cităm pe Răzvan Vasilescu: „ Okeeyyyyyy.....”
 • -10 (40 voturi)    
  romani iar sunteti pacaliti si manipulati (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:17)

  cristianaxl [utilizator]

  problema padurilor nu sunt taierile ilegale, care reprezinta o pondere extrem de mica din totalul taierilor....problema noastra sunt cele legale...toti muntii defrisati care ii vedeti la televizor sunt din taieri LEGALE. Sunt niste "studii" facute de niste "experti" care primesc ok-ul de la agentiile de mediu si in care ei spun ca padurea este matura, ca se poate taia nu stiu cat...bla bla.
  Pe baza acestor studii romsilva sau propietarul privat are voie sa taie si sa defriseze.
  9 milioane de metri cubi au fost taiati "legal" anul trecut.
  taierile ilegale au reprezentat sub 100.000 metri cubi. Austriacul care defriseaza tot, este in cardasie cu aceste institutii care masluiesc studiile de exploatare a padurilor.
  Dar binenteles ca pentru o lege care sa interzica taierea completa si exportul de lemn n-o sa vedeti oameni manipulati pe facebook sa iasa afara din casa.
  Vi se tot arunca in fata ca "cum sa ramana oamenii din sectorul de procesare lemn fara servici?....somaj...bla bla" dar cand s-au inchis peste 10.000 de fabrici in romania nimeni nu a mai tipat de somaj...cand s-au inchis minele si au lasat locul eolienelor care nu sunt romanesti si care nu aduc niciun leu la buget nu a mai tipat nimeni"
  Ponderea agajatilor din sectorul silvic este foarte mica...impactul asupra veniturilor comunitatilor locale pe care acesti "investitori" o au este foarte mica...asa ca...haideti sa avem oua si sa iesim si pentru interzicerea definitiva a tot ceea ce inseamna lemn in romania...
  Importam mancare, masini, medicamente, practic tot...putem importa si mobila. nu asta e marea problema.
  Binenteles asta daca ne va spune facebook-ulul sa o facem...ca pana atunci tipam dupa muste de vreo luna
  • +16 (26 voturi)    
   Asadar concluzia ta este ca cei 100.000 "ilegali" (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:35)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

   sunt putini si trebuie si ei saracii incurajati, poate in 2-3 ani sa ajunga si ei legali " cu 9 miliuane " de mc ?!?! ...
   pffff...
   • -8 (24 voturi)    
    ceea ce vreau sa spun (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:16)

    cristianaxl [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    este ca nimeni nu are curajul...in niciun guvern de 27 de ani sa spune lucrurilor pe nume...toti sunt legati de maini si de picioare...iar romanilor li se servesc articole de presa mincinoase si manipulatorii.
    Adevarul este ca suntem slugi in fata corporatiilor care ne-au luat tot cu o rapacitate demna de tarile africane. Toate corporatiile au infiltratii in sistemul politic de la bruxeles, care intre noi fie vorba nu este o organizatie politica democrata ci o noua forma de imperialism ce protejeaza corporatiile lor.

    Ar fi nevoie de foarte putin (dpdv legislativ) dar de foarte mult (dpdv al pozitiei de sclavi) sa ridicam capul si sa facem niste legi simple, coerente care sa interzica taierea lemnului in romania.
    Sa interzica migrarea capitalului strain prin legi anticorporatie. Nu-ti spune nimeni sa nu vii ca investitor in romania, dar cand o faci, vino ca si firma reprezentata de un om ca asociat/actionar/administrator nu de o alta companie cu sediul in belize.
    Ar fi foarte simplu sa dam legi ca comunitatile locale sa poata infiinta companii de productie, cu care sa faca competitie directa companiilor private. In felul asta sa se tempereze goana dupa profit. Desigur o sa spuneti...pfiuuu...firme facute de primarie, or sa fure. Dar sa nu uitam ca o primarie este deja ca o companie, are un buget de vreun mil de euro, face achizitii, are clienti si furnizori si totusi nu sunt asa de furate pe cat ni se baga in cap de presa.
    S-ar mai putea oferi credite bancare cu dobanzi subventionate ptr achizitii de teren arabil ca sa numai vina strainii sa-l cumpere ci sa fie luat de romani.

    Dar daca nu ne zice facebook-ul, ce sa facem...stam si noi si induram si ne injuram pe forumuri unii impotriva altora.
  • +24 (24 voturi)    
   Ok, dar atunci... (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:39)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

   Spuneți că tăierile ilegale reprezintă circa 1% din total. Ok, să admitem.
   În articol scrie că reducerea drastică a tăierilor ilegale a dus la dublarea prețului lemnului pe piață. Ok, să admitem și asta.

   În acest caz avem o situație paradoxală: deși tăierile ilegale au o pondere infimă pe piață, reducerea lor afectează masiv prețul pieței. Înseamnă că cel puțin una din cele două afirmații sunt false. Care ?
   • -3 (15 voturi)    
    daca ii credeti pe cei ce scriu articole de presa (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:22)

    cristianaxl [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

    si nu analizati informatii si cifre din institutii clare...tot o sa va puneti intrebari.
    Pretul s-a marit natural...ca tot creste...si din cauza intelegerilor. Piata de intermediere incepe sa devina oligopola si incep sa apara intelegeri pe pret.
    Daca vorbim de preturi ptr un camion de lemn din padure furat...e posibil sa mai creasca...dar noi trebuie sa vedem preturile de export care sunt aliniate cu preturile de pe bursa.
    Cand a fost scandalul cu muntii retrocedati acum vreo 4 ani...cum i-a prins pe aia?...a aparut vanzare pe bursa de lemn ieftin...marii traderi s-au sesizat si au inceput sa se faca sapaturi...si asa au ajuns pe fir la niste taieri din Romania...care erau "legale"...dar in urma unor retrocedari ilegale.
  • +18 (18 voturi)    
   Rudotel (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:46)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

   Trebuie sa il producem in Romania si sa se dea gratuit ca si halatele albe.
  • +18 (18 voturi)    
   de acord (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:54)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

   totusi se poate face lemn in Romania prin paduri artificiale, in terenuri care nu sunt rentabile pentru agricultura.. Lemnul acesta din paduri artficiale sa fie pt productia de mobila din Romania iar pt export sa fie taxa mare astfel incat sa se mentina padurea artificiala, industria prelucratoare de lemn, la un nivel economic.

   Incetati acum taierea padurilor!!

   Iata domnule dragnea ce a facut guvernul "ZERO" cum l-ati denumit. A incercat salvarea padurii prin marirea pedepsei..

   guvernul "MINUS" al dvs face numai tampenii: numiri asazise politice la directorii de spitale in locul celor prin concurs si din cei profesionisti in administrare, numiri asazise politice la directori de scoli, OUG 13, etc
  • +11 (11 voturi)    
   pacaleala se ascunde chiar in "legalitate" (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:47)

   baimarean [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

   Altfel zis, "PREA legal, prea ca la tara"...
   Chiar si Legalizarile (de odinioara) facute trebuie judecate...
   O fi prea tarziu pt DNA ?
   Dupa visul de a-l vedea pe Iliescu dupa bare, Verestoy vine al doilea....
   Oricum , prea s-au "cuplat" in tot felul de pozitii (ne?)firesti PSD si UDMR...
 • +16 (20 voturi)    
  Nu ziceati ca defrisarea este o "diversiune" PSD? (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:18)

  jackalphonse [utilizator]

  Ete ca nu-i.
  Eu am iesit la proteste impotriva OUG, dar si a defrisarii.
 • +31 (31 voturi)    
  hotii din parlament (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:18)

  mihai.mihaita [utilizator]

  hotii din parlament au venit sa dea tunuri pentru hotie..

  la ce va asteptati?
  la plantarea de copaci?
 • +14 (26 voturi)    
  carbune vs. lemn (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:19)

  jescu [utilizator]

  Se taie padurile si se pun pe foc in timp ce carbunele umple depozitele prin Valea Jiului. Ar trebui promovat mai mult carbunele, in mediul rural. Nu ar trebui sa fie nici o diferenta daca cel de la tzara baga carbune pe foc iarna in loc de lemne. Asta ar fi o solutie pe termen scurt. Pe termen lung toata lumea ar trebui sa aiba case izolate bine, sa aiba panouri solare si acumulator(eventual tot acoperisul sa fie panou solar - gen solutia de la Tesla), sa se incalzeasca folosind curent electric, iar curentul vandut sa fie in mare parte din surse regenerabile.
 • +23 (23 voturi)    
  ... (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:23)

  liviu_ [utilizator]

  dati romania romanilor... nu era asta (sau ceva de genu asta) sloganu psd?!
  astia care protesteazxa la cotroceni stiu?! sau nu au minte proprie si spun numai ce le dicteaza gadea si badea?!
 • +33 (33 voturi)    
  deci #rezistam? (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:25)

  codo [utilizator]

  le era frica astora ca s-au terminat protestele odata cu anularea OUG 13? ce grijilii cu datul de motive pe banda rulanta. escrocilor, vom #rezista pana la sfarsitul legislaturii voastre de nelegiuiti!
  • +16 (16 voturi)    
   Cu catelul (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:48)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui codo

   pisica si soricelul.

   P.S. Nu veniti cu pisici negre, ca le dati apa la moara in teoria fortelor oculte! Multumesc!
 • -25 (31 voturi)    
  intrebare pentru USR (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:25)

  xanti [utilizator]

  Voi veniti si cu ceva constructiv sau doar va opuneti la tot si toate.
  Sunt satul de opozitia asta de genul NU,NU,NU,NU ..,puneti si voi un proiect pe hartie daca sunteti in stare.
  • +23 (23 voturi)    
   nu e vorba de USR ci de PSD care vrea defrisare (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:43)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   USR doar atrage atentia la intentiile PSD

   asta e in sine CEVA CONS|TRUCTIV spre deosebire de ceea ce vrea PSD cu padurile: ceva distructiv
  • +13 (15 voturi)    
   USR este pentru ordonanta din octombrie (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:52)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   PENTRU
   Sistemul mafiot si corupt in frunte cu PSD a preocupat in principal de reducerea amenzilor, pedepselor, dezincriminarea abuzurilor si faradelegilor, amnistii, gratieri.
   Este evident de multi ani, de zeci de ani.
 • -19 (23 voturi)    
  Așa ceva! (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:29)

  mprodanus [utilizator]

  E multa manipulare in povestea asta cu taierile ilegale. Daca doriti sincer informatie serioasa, bedeti pe Fordaq/Catalin Tobescu.
  • +15 (17 voturi)    
   raspandacule (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:55)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui mprodanus

   Problema este foarte grava si cronica. S-au marit pedepsele/amenzile. ce e gresit in asta ? ce manipulare e aici ?
   Sistemul mafiot in frunte cu PSD incearca pe orice cai sa ii acopere pe corupti (ai lor dar nu numai). Ce manipulare e aici ?
 • +4 (10 voturi)    
  codrii sunt gata taiati (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:33)

  Toni_Romania [utilizator]

  De 20 ani s-a taiat cam 25% din fondul forestier - sub toate guvernele. Dar "Rusine Ceausescu", nu?
  • -7 (13 voturi)    
   nu vor intelege niciodata (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:29)

   cristianaxl [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   generatiile noi, care n-au deschis o carte de economie politica in viata lor, nu cunosc decat ceea ce le da facebook-ul.
   Comunismul va fi renascut pentru ca societatea o va cere...nu in forma cunoscuta de noi, dar o economie a statului cu siguranta va apare. Companii puternice de stat.
   Cand un stat nu are parghii financiare si este la mana bancilor, deja e rob.
   • 0 (0 voturi)    
    N'as fi asa optimist.... (Joi, 23 februarie 2017, 13:53)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui cristianaxl

    .... cata vreme la butoane in Romania sunt cele 5 banci occidentale majore. Si cam 80% din economie+resurse sunt date pe 75 ani la multinationalele vest.
    Da, Romania a fost o tara frumoasa.
 • +14 (14 voturi)    
  Vrem sa muncim, nu sa va pazim (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:34)

  ilie57 [utilizator]

  Ar fi trebuit sa se inaspreasca pedepsele pentru defrisari.
  Se pare ca PSD are nevoie de bani. De unde? Fura padurile. Adica va continua ce incepuse penalul pesedist Hrebenciuc. Doar au experienta in domeniu.
  S-ar putea sa reinceapa protestele.
 • +15 (15 voturi)    
  PSD-ul vrea sa distruga Romania (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:36)

  Gryphus [utilizator]

  nu se poate ca la nici 2 luni dupa alegeri PSD-ul; sa incerce distrugerea DNA, defrisarea padurilor si cine stie ce alte abuzuri se pregatesc


  oamenii astia nu sunt normali, ne vor obliga sa mergem peste ei
 • +11 (11 voturi)    
  Nu vor sa poata fi trasi la raspundere (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:37)

  averageJoe [utilizator]

  cu adevarat cei care pot fura din bugetul(de orice natura ar fi el) tarii. Adica facilitatorul/complicele hotului care apuca sa fure de zeci de mii de euro sa poata fi maxim dat afara din servici. PSD are un singur scop pare-se.. cum sa legifereze hotia..
 • +20 (20 voturi)    
  defrisarile (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:48)

  cladob [utilizator]

  duc si la seceta, topirea zapezilor in primavara mai rapid, apa apoi in genral fie dela topirea zapezilor sau din ploi va curge la vale mai repede, padurea de fapt avand si functia unui rezervor de apa.

  A se vedea in ultimii ani cate inundatii s-au produs in satele din Romania ..

  De lemn e nevoie dar se poate folosi lemn din paduri artificiale, facute de om pe soluri unde nu a a existat padure si unde alte activitati agricole nu sunt rentabile.. E nevoie de suprafete suficiente astfel incat sa renteze economic si sa asigure cererea anuala de masa lemnoasa. De asemenea sa fie favorizata productia de produse din lemn in Romania si nu exportul de masa lemnoasa, prin aplicare de taxe mai mari la materia prima. De asemenea folosirea lemnului pentru produse din lemn masiv, urmand ca celalalte categori de produse din lemn sa foloseasca deseuri lemnoase si nu lemn masiv! Pentru toate astea e nevoie de consens national sau nu vom mai avea paduri in curand.

  padurile virgine atrag turisti si e un dar pentru aceasta tara, poporul ei si orice iubitor de natura ...
 • +9 (13 voturi)    
  Ordonanța 13 pentru distrugătorii pădurilor!! (Miercuri, 22 februarie 2017, 16:58)

  AEV [utilizator]

  Ordonanța 13 pentru disturgătorii pădurilor!! Asta este ce se pregătește acum.
  Uitați-vă la https://vimeo.com/204615172?ref=fb-share&1 ca să vedeți o frumusețe care va reîncepe să se îndrepte spre moarte.
  • +15 (15 voturi)    
   Ma ticalosilor (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:05)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui AEV

   Nu va mai potoliti?Dupa ce ati chelit Romania de
   paduri cu alde Kerestoy,Hrebenciuc si cu sefii
   talhari de la Romsilva acum vreti sa defrisati si
   tufisuriile de pe santuri.Cred ca de la asta vi se va trage disparitia biologica.Ganditi-va de doua ori!
 • +14 (14 voturi)    
  FOAMEEEE (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:02)

  tufa_de_venexia [utilizator]

  la P$D e foame mare ...
 • +12 (12 voturi)    
  Tacit a spus : (Miercuri, 22 februarie 2017, 17:28)

  Acidutu [utilizator]

  "Cu cat este mai mare numarul de legi, cu atat este mai multa coruptie in guvern ; parlamentul este, in cel mai bun caz, o forma rafinata a crimei organizate si, in cel mai rau caz, o camarila de paraziti inepti si ignoranti".
  Sa-mi spuna, va rog, cineva ca nu a avut perfecta dreptate.
  "Toate vechi si noua toate........"
 • +11 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 22 februarie 2017, 18:04)

  [anonim]

 • +10 (10 voturi)    
  UAU, Dementa PSD in actiune! (Miercuri, 22 februarie 2017, 18:14)

  Sani [utilizator]

  Fratilor, pe cine dracq ati votat?

  Era mai usor sa gandim inainte de a vota, dar acum trebuie ACTIONAT pentru a salva ceea ce se mai poate salva din aceasta tara!

  Pe ei si pe mama lor de mafioti!
 • +7 (7 voturi)    
  Oportunitatea marca P$D (Miercuri, 22 februarie 2017, 18:15)

  Sati [utilizator]

  Trebuie sa-si dea cu parerea satrapul despre oportunitatea OUG 51/2016. Ar trebui facut un concurs ''Drujba de Aur'' - faza nationala - cine taie mai mult cu premiul cel mare - prim-ministrul Romaniei.
 • +9 (9 voturi)    
  Amenda bate spaga! (Miercuri, 22 februarie 2017, 18:25)

  trem [utilizator]

  Personalul a constatat ca se supune la riscuri prea mari si nu se merita. Deci anulati amenda sa putem si noi lua o 'spaga onesta'! E incredibil cum e hotia in ADN-ul unora si nu vor nicicum sa renunte la ea.

  Pentru paduri merita protestat pana la umtima suflare....altfel astia fac Sahara din Romania! O sa mergem in Austria sa vedem paduri....ca ei le taie pe ale noastre.
 • +11 (11 voturi)    
  Va vedem nenorocitilor!! (Miercuri, 22 februarie 2017, 18:27)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Atentat la justitie si lupta anticoruptie prin oug 13, incercand sa-si scape penalii de inchisoare, legea invatamantului vor sa o modifice, directorii de scoli pusi fara concurs, in sanatate au respins oug a guvernului Ciolos pt. inlaturarea numirilor politice, nepotismului si conflictului de interese, ordonanta 9 anulata prin care vroiau sa aloce bani discretionar si sa faca imprumuturi peste limita de buget, shaideh da milioane de euro doar don pixul ei, acum atacul asupra padurilor...Bai frate dar astia de la psd sunt pericol pt. siguranta statului roman, actioneaza doar pt. mafia psd si impotriva interesului national, vor sa rada tot. Se pregateste o noua Revolutie....
 • -3 (11 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 22 februarie 2017, 18:35)

  andipetre [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   ai tras apa ? (Joi, 23 februarie 2017, 11:59)

   cladob [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   padurile si alte asemenea care aprtin poporului roman, societatea civila (orice cetatean al acestei tari) trebuie sa le apaere. De ce? pt ca partidele noastre sunt imature. Din pacate si societatea civila e imatura, insa o minune a facut sa iesim dupa OUG 13. Asta a fots posibil datorita luptei anticoruptie din ultimii 10 ani, a mediatizarii si a dorintei romanilor de a avea o tara fara coruptie, fara furt, fara "relatii" unde toti au aceleasi drepturi si obligatii..

   Pt celelalte ramuri cum e si padurea va trebui sa se construiasca momentum.. Din pacate aici nici presedintele, nici guvernul, nici partidele majoritare nu vor sa-l creeze..

   nu au fost finantatori a fost momentul creat din lupta anticoruptie de 10 ani care a avut roade. Asta ne-a miscat in strada. Asta arata de ce suntem in stare daca in mod constant ne miscam in directia care trebuie.
 • +5 (7 voturi)    
  " lucratorul silvic este stresat" (Miercuri, 22 februarie 2017, 23:41)

  V. Istina [utilizator]

  "S-a motivat ca lucratorul silvic este stresat si nu mai vrea sa iasa pe teren"

  Nu inteleg, adica TOTI sunt stresati? Ca or fi unii mai obositi, bine, ala care e stresat, isi ia concediu medical o vreme sau isi cauta altceva de lucru, se mai intampla. Dar sa schimbi legea, ca sunt unii stresati... De asta e jefuita Romania de padurile ei seculare, pentru ca e "lucratorul silvic" stresat ? Si atunci schimbam legea, care protejeaza padurea, ca sa il protejam pe padurarul hot si stresat?

  Pai.....xxxxxxxx de treaba! Ca nu imi vine a crede ca citesc asta, asa argument adus in Parlamentul Romaniei!

  Mie-e clar. Asta nu va fi decat inceputul. Alaltaieri au oprit cumpararea corvetelor pt armata romana, acum dau drumul la jaful padurilor,... asta nu mai e prostie, e intentie si plan!
  E nevoie de reactie, Romania e sub asediu!
 • +1 (1 vot)    
  Schweighofer (Joi, 23 februarie 2017, 12:37)

  OvidiuStoica [anonim]

  Defrișarea pădurilor s-a accelerat dramatic între 2000 și 2011, adică în perioada în care firmele austriece Egger, Kronospan și Schweighofer s-au instalat în România și în scurt timp au ocupat piața. Nicio firmă însă nu crescut atât de mult ca Schweighofer: 465 milioane de euro câștig brut în 2013, din care 96,5 milioane câștig net.

  Cele patru fabrici Schweighofer sunt cauza defrișării. Majoritatea camioanelor cu lemne din Carpați ajung acolo. Trunchiurile de copaci care sunt cojite, tăiate și mărunțite în aceste fabrici, ajung în Germania și Austria sub formă de peleți, parchet sau plăci laminate.

  Chiar dacă Schweighofer a creat 3.150 de locuri de muncă în România in schimb am pierdut 50.000 de locuri de muncă în intreprinderile mici și mijlocii ale industriei lemnului.

  Măcelărirea lemnului practicată de Schweighofer a fost catalizatorul defrișărilor ilegale din ultimii 12 ani.

  vezi detaliile
  http://www.romaniacurata.ro/scandalul-schweighofer-pe-larg-in-presa-germana-der-spiegel-scrie-despre-mlastina-ilegalitatilor-companiei-austriece-istoria-firmei-sprijinul-politic-de-care-a-beneficiat-si-ampl/
 • 0 (0 voturi)    
  Romanul frate cu codru (Joi, 23 februarie 2017, 14:06)

  hamangiu [utilizator]

  Cred ca ne-am corcit al dracului in ultimul secol..codrul a devenit fratele nostru vitreg .
 • 0 (0 voturi)    
  trebuie analizat din toate punctele de vedere (Joi, 23 februarie 2017, 22:57)

  l000 [utilizator]

  legea trebuie sa tina cont si de populatia din zona de munte, unde nu exista incalzire cu gaz...trebuie analizat pretul la lemnele de foc
 • 0 (0 voturi)    
  Agent Green Ministrul Mediului! (Vineri, 24 februarie 2017, 12:38)

  Nick-Name [utilizator]

  https://www.facebook.com/NuAsaRo/posts/1484276734968907
 • 0 (0 voturi)    
  ei, da (Sâmbătă, 25 februarie 2017, 10:08)

  srpc [utilizator]

  pentru asta merita iesit in strada!
 • 0 (0 voturi)    
  senatorul Gotiu (Sâmbătă, 25 februarie 2017, 10:13)

  srpc [utilizator]

  zicea ca vor sa faca o comisie care sa studieze taierile "legale" aprobate de Romsilva, care sunt devastatoare: se raporteaza mai putin lemn pe picior decat exista in realitate (deci lemnul neraportat e cadou), se declara bolnave (si deci defrisabile) mii de hectare, se intra in parcuri si rezervatii, iar toate astea le face Romsilva, nu "ilegalistii"


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by