Universitatea Titu Maiorescu îşi exprimă surprinderea şi indignarea faţă de materialul icare poartă antetul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, nesemnat conform rigorilor unui asemenea document, prin care sunt formulate acuzaţii grave la adresa Universităţii Titu Maiorescu.

Surprinderea este cu atât mai mare cu cât, în cuprinsul comunicatului, se face afirmaţia: “...Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a semnalat în nenumărate rânduri aceaste ilegalităţi, atât Guvernului României, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, dar şi Ministerului Justiţiei, însă fără a primi în schimb o soluţionare legală.”

Mai mult decât atât, în cuprinsul comunicatului de presă se recunoaşte faptul că Universitatea Titu Maiorescu a obţinut din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi a Ministerului Sănătăţii toate aprobările în vederea desfăşurării activităţii didactice şi de cercetare ştiinţifică în condiţii de legalitate, în cadrul Institutului Clinic Fundeni Bucureşti. Precizăm că Universităţii Titu Maiorescu nu i s-a comunicat niciodată de către autorităţile menţionate mai sus că ar fi săvârşit abuzuri sau ilegalităţi în spitalele din Bucureşti.

Faţă de conţinutul comunicatului de presă, care cuprinde formulări agresive, tendenţioase, discriminatorii, atribuite unor personalităţi precum prof.univ.dr. Mircea Beuran şi prof.univ.dr. Ioanel Sinescu, Universitatea Titu Maiorescu a hotărât constituirea unei comisii speciale, la care să fie invitată şi conducerea Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, pentru ca, în cel mai scurt timp, să răspundă punctual la acuzaţiile formulate de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti şi să aducă la cunoştinţa publicului faptul că acuzaţiile sunt neîntemeiate, abuzive şi calomnioase.

Universitatea Titu Maiorescu este instituţie privată de învăţământ superior, de utilitate publică, acreditată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior cu “grad de încredere ridicat”, parte a Sistemului Naţional de Învăţământ din România şi funcţionează în deplină legalitate.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti acuză Universitatea “Titu Maiorescu” de abuzuri şi ilegalităţi privind folosirea spaţiilor din Institutul Clinic Fundeni pentru stagii clinice şi cursuri cu studenţii Facultăţii de Medicină a acestei universităţi private, în diferite specialităţi medicale. Conducerea UMF îi solicită ministrului Sănătăţii să dispună încetarea aprobărilor obţinute în urmă cu doi ani de Universitatea ”Titu Maiorescu”, susţinând că în baza acestora se derulează activităţi “în afara legilor şi a reglementărilor ARACIS”.

Conducerea UMF Bucureşti afirmă că funcţionarea legală a învăţământului superior şi postuniversitar românesc din domeniul sănătăţii este pusă în pericol de către învăţământul privat din România, “prin abuzurile şi ilegalităţile întreprinse de către Universitatea «Titu Maiorescu» derulate pe parcursul ultimilor doi ani, “ţinta fiind acapararea bazei universitare a Institutului Clinic Fundeni”. Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie, în urma mai multor demersuri întreprinse în ultimii doi ani, Universitatea “Titu Maiorescu” a obţinut din partea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, “la cererea conducerii Institutului Clinic Fundeni”, aprobarea de a efectua cu studenţii Facultăţii de Medicină a acestei universităţi stagii clinice în Clinica de Chirurgie Generală, care aparţin UMF, dar din care au fost scoase 25 de paturi şi transformate în secţie nonclinică şi apoi retransformate în secţie clinică de transplant hepatic şi chirurgie generală, pentru Facultatea de Medicină a Universităţii”Titu Maiorescu”.