Cearta facultatilor: Universitatea Titu Maiorescu acuza UMF "Carol Davila" de "acuze abuzive si calomnioase"

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2016, 21:36 Actualitate | Mediu

Universitatea Titu Maiorescu îşi exprimă surprinderea şi indignarea faţă de materialul icare poartă antetul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, nesemnat conform rigorilor unui asemenea document, prin care sunt formulate acuzaţii grave la adresa Universităţii Titu Maiorescu.

Surprinderea este cu atât mai mare cu cât, în cuprinsul comunicatului, se face afirmaţia: “...Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a semnalat în nenumărate rânduri aceaste ilegalităţi, atât Guvernului României, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, dar şi Ministerului Justiţiei, însă fără a primi în schimb o soluţionare legală.”

Mai mult decât atât, în cuprinsul comunicatului de presă se recunoaşte faptul că Universitatea Titu Maiorescu a obţinut din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi a Ministerului Sănătăţii toate aprobările în vederea desfăşurării activităţii didactice şi de cercetare ştiinţifică în condiţii de legalitate, în cadrul Institutului Clinic Fundeni Bucureşti. Precizăm că Universităţii Titu Maiorescu nu i s-a comunicat niciodată de către autorităţile menţionate mai sus că ar fi săvârşit abuzuri sau ilegalităţi în spitalele din Bucureşti.

Faţă de conţinutul comunicatului de presă, care cuprinde formulări agresive, tendenţioase, discriminatorii, atribuite unor personalităţi precum prof.univ.dr. Mircea Beuran şi prof.univ.dr. Ioanel Sinescu, Universitatea Titu Maiorescu a hotărât constituirea unei comisii speciale, la care să fie invitată şi conducerea Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, pentru ca, în cel mai scurt timp, să răspundă punctual la acuzaţiile formulate de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti şi să aducă la cunoştinţa publicului faptul că acuzaţiile sunt neîntemeiate, abuzive şi calomnioase.

Universitatea Titu Maiorescu este instituţie privată de învăţământ superior, de utilitate publică, acreditată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior cu “grad de încredere ridicat”, parte a Sistemului Naţional de Învăţământ din România şi funcţionează în deplină legalitate.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti acuză Universitatea “Titu Maiorescu” de abuzuri şi ilegalităţi privind folosirea spaţiilor din Institutul Clinic Fundeni pentru stagii clinice şi cursuri cu studenţii Facultăţii de Medicină a acestei universităţi private, în diferite specialităţi medicale. Conducerea UMF îi solicită ministrului Sănătăţii să dispună încetarea aprobărilor obţinute în urmă cu doi ani de Universitatea ”Titu Maiorescu”, susţinând că în baza acestora se derulează activităţi “în afara legilor şi a reglementărilor ARACIS”.

Conducerea UMF Bucureşti afirmă că funcţionarea legală a învăţământului superior şi postuniversitar românesc din domeniul sănătăţii este pusă în pericol de către învăţământul privat din România, “prin abuzurile şi ilegalităţile întreprinse de către Universitatea «Titu Maiorescu» derulate pe parcursul ultimilor doi ani, “ţinta fiind acapararea bazei universitare a Institutului Clinic Fundeni”. Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie, în urma mai multor demersuri întreprinse în ultimii doi ani, Universitatea “Titu Maiorescu” a obţinut din partea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, “la cererea conducerii Institutului Clinic Fundeni”, aprobarea de a efectua cu studenţii Facultăţii de Medicină a acestei universităţi stagii clinice în Clinica de Chirurgie Generală, care aparţin UMF, dar din care au fost scoase 25 de paturi şi transformate în secţie nonclinică şi apoi retransformate în secţie clinică de transplant hepatic şi chirurgie generală, pentru Facultatea de Medicină a Universităţii”Titu Maiorescu”.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1122 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Orice cu Titu Maiorescu ar trebui interzis (Joi, 17 noiembrie 2016, 22:17)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Maiorescu a fost partas la asasinarea lui Eminescu , poetul nostru national ce lupta pt unirea Transilvaniei cu Romania.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri