In perioada 24 octombrie - 3 noiembrie 2016, Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) a organizat o noua campanie de incurajare a iesenilor sa predea corect spre reciclare deseurile din gospodariile proprii, prin organizarea unei tombole cu premii atractive. Peste o suta de persoane au raspuns indemnurilor organizatorilor si au predat diverse tipuri de deseuri la centrul deschis in Stradela Gradinari nr.26 din Iasi.

Campanie a CMCIFoto: ecotic

Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) si-a deschis portile in martie 2016. Proiectul este rezultatul unui parteneriat intre Organizatia ECOTIC, Primaria Iasi si SALUBRIS SA. CMCI este o solutie europeana pentru un oras curat si ecologic. La CMCI, populatia poate preda usor, fie cu masina, fie pietonal, toate tipurile de deseuri ce se pot genera acasa: plastic, hartie, sticla, haine vechi, mobilier vechi sau nefunctional, electrice stricate, ba chiar si deseuri din constructii.

Pentru a impulsiona si mai mult iesenii sa colecteze selectiv si sa participe la procesul reciclarii, o noua tombola a fost organizata la CMCI. Astfel, oricine a predat la Centrul din Stradela Gradinari nr. 26, Iasi, cel putin un deseu, conform regulamentului, in perioada 24 octombrie - 3 noiembrie 2016, a fost inscris automat intr-o tombola cu premii atractive. La finalul campaniei, 107 persoane au vizitat Centrul si au predat corect spre reciclare deseuri de mai multe tipuri.

Pentru mai multe detalii, www.cmciasi.ro si www.ecotic.ro.