In octombrie 2016, locuitorii oraselor Drobeta Turnu Severin, Motru si Giurgiu au fost informati si incurajati sa predea corect spre reciclare deseurile electrice si electronice. Aproape 200 de participanti au contribuit la colectarea a 1,2 tone DEEE. Pornita in luna mai 2016, campania nationala Orase Curate este o initiativa a Organizatiei ECOTIC, dedicata informarii, constientizarii, precum si colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul urban.

Caravana Ecotic 2016Foto: webPR.ro

Campania a debutat in Botosani cu rezultate foarte bune (3,4 tone DEEE colectate) si a continuat, in luna octombrie, in alte trei orase din Romania. Pe rand, locuitorii din Drobeta Turnu Severin, Giurgiu si Motru au fost informati si incurajati sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

ECOTIC s-a bucurat de sprijinul autoritatilor publice locale, intr-o initiativa ce continua eforturile organizatiei de a genera solutii locale cat mai cunoscute si eficiente in vederea colectarii DEEE. Contextul general este unul presant, in conditiile in care, incepand din anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare DEEE de minim 40%, tinta deja atinsa de ECOTIC inca din anul 2015.

Programul campaniei Orase Curate, in luna octombrie, a fost urmatorul:

  • Drobeta Turnu Severin: 4 – 8 octombrie 2016
  • Motru: 10 – 14 octombrie 2016
  • Giurgiu: 10 – 14 octombrie 2016

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.