In perioada 10 - 14 octombrie 2016, locuitorii oraselor Motru si Giurgiu sunt asteptati sa predea corect spre reciclare deseurile electrice si electronice. Pornita in luna mai 2016, campania nationala Orase Curate este o initiativa a Organizatiei ECOTIC, dedicata informarii, constientizarii, precum si colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul urban.

ECOTIC in Motru si GiurgiuFoto: Hotnews

Campania a debutat in Botosani cu rezultate foarte bune (3,4 tone DEEE colectate) si continua, in luna octombrie, in alte trei orase din Romania. Pe rand, locuitorii din Giurgiu si Motru vor fi informati si incurajati sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare ale partenerilor locali de salubritate.

In Motru, colectarea se va face la centrul de colectare din Str. Calea Tismanei nr. 31, intre orele 9 - 13. In Giurgiu, centrul de colectare se afla in Str. Gloriei nr. 5, iar programul de colectare este 9 - 16. Se vor acorda premii instant celor care predau o cantitate cumulata de minim 5 kg DEEE.

ECOTIC s-a bucurat de sprijinul autoritatilor publice locale, intr-o initiativa ce continua eforturile organizatiei de a genera solutii locale cat mai cunoscute si eficiente in vederea colectarii DEEE. Contextul general este unul presant, in conditiile in care, incepand din anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare DEEE de minim 40%, tinta deja atinsa de ECOTIC inca din anul 2015.

Programul campaniei Orase Curate, in continuare, in luna octombrie, este urmatorul:

Motru: 10 - 14 octombrie 2016

Giurgiu: 10 - 14 octombrie 2016

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.