Actorul Leonardo DiCaprio, care este si un sustinator al cauzelor ecologiste si al conservarii mediului, a publicat, vineri, pe contul sau de Instagram un mesaj de sustinere fata de protejarea mediului din Romania, exprimand ca Guvernul ar trebui sa protejeze padurile seculare din tara, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul lui Leonardo DiCaprio (leonardodicaprio) publicat pe contul sau de Instagram este: "Voluntarii Greenpeace colecteaza gunoiul gasit in padurile romanesti, de la statia de salvare a padurile din apropierea Lacului Vidraru, bazinul hidrografic Arges - o arie amenintata de exploatarea forestiera ilegala si de defrisari. Luna trecuta, voluntarii Greenpeace din 11 tari europene (Romania, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croatia, Finlanda, Slovacia, Slovenia si Elvetia) au inceput o mapare a uneia dintre ultimele paduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul roman sa o protejeze legislativ".

Totodata, actorul american a laudat activitatea voluntarilor Greenpeace care desfasoara activitati de ecologizare a mediului in zone Lacului Vidraru.

In 1998, Leonardo DiCaprio a infiintat fundatia Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) cu misiunea de a proteja ultimele areale salbatice din lume. Leonardo DiCaprio Foundation implementeaza solutii care ajuta la restaurarea echilibrului ecosistemelor amenintate, asigurand bunastarea si sanatatea locuitorilor planetei. Fundatia Leonardo DiCaprio contribuie cu solutii la cele mai presante chestiuni ce tin de mediu.

Fundatia actorului atrage atentia (prin finantari, campanii publice si initiative mass-media) asupra a patru zone de interes: protectia biodiversitatii, conservarea oceanelor, a zonelor salbatice si asupra schimbarile climatice.

Mai multe tipuri de evenimente de strangere de fonduri au permis LDF sa intensifice strategia de finantari a fundatiei, acordand astfel un sprijin pentru proiecte de conservare inovatoare si de impact din intreaga lume.

De asemenea, site-ul actorului si conturile sale de pe retelele de socializare se dedica atragerii atentiei publicului si incearca sa le inspire oamenilor nevoia de a actiona in privinta problemelor majore de mediu. Crescand de la 500.000 de abonati in 2007 la peste 25 de milioane in 2015, fanii lui DiCaprio s-au angajat intr-o serie de probleme privind protectia unor specii de animale, cum ar fi rechinii din California, tigrii din Asia, elefantii din Africa.

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Revenant", la cea de-a 88-a gala de decernare a acestor distinctii.

In discursul sau de acceptare a premiului la Gala Premiilor Oscar din acest an, DiCaprio a folosit momentul pentru a atrage atentia asupra 'politicii lacomiei' si pentru a incuraja liderii mondiali sa ia atitudine fata de schimbarile climatice.

"Schimbarile climatice sunt reale, procesul se petrece acum, este cea mai urgenta amenintare cu care se confrunta specia noastra si trebuie sa lucram impreuna si sa nu mai amanam", a mai spus actorul la Gala Oscar cand a primit premiul pentru cel mai bun actor.

De-a lungul anilor, DiCaprio a donat cel putin 30 de milioane de dolari fonduri pentru a sprijini negocierile Natiunilor Unite asupra problemelor climatice, pentru a proteja recifele de corali, tigrii si a-i face pe oameni sa constientizeze la nivel mondial pericolele schimbarilor climatice.

De asemenea, Fundatia lui DiCaprio a donat 3 milioane de dolari in 2014 pentru a stopa pescuitul excesiv, 3 milioane de dolari pentru protejarea tigrilor din Nepal.

"Sunt procupat de problemele de mediu", a declarat DiCaprio pentru Rolling Stone in ianuarie: "Nu exista nici macar cateva ore pe zi in care sa nu ma gandesc la aceasta problema. Este o chestiune pe termen lung. Nu e vorba de extraterestri care ne invadeaza planeta saptamana viitoare si trebuie sa ne mobilizam sa ne aparam tara, ci este acest lucru inevitabil si atat de inspaimantator".

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil-minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997.

Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar intr-o categorie de interpretare.