Statia de Reciclare este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de Organizatia ECOTIC in iunie 2016 si dedicata mediului rural din Romania. Dupa ce a strabatut judetul Iasi, Statia de Reciclare ia startul si in Judetul Brasov, incepand de astazi - 19 septembrie 2016, cu sustinerea Institutiei Prefectului Judetul Brasov, Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov.

Caravana Ecotic BrasovFoto: ecotic

Incepand din anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de 40%. Organizatia ECOTIC a atins aceasta tinta inca din anul 2015 pentru producatorii pe care ii reprezinta.

De aceea, Organizatia ECOTIC a lansat, in anul 2016, doua campanii nationale - una dedicata mediului urban (Orase Curate) si una dedicata mediului rural (Statia de Reciclare) menite sa acopere cat mai bine teritoriul si sa transmita mesajul necesitatii colectarii si reciclarii corecte a DEEE unui public cat mai larg.

Dupa ce a trecut prin satele din judetul Iasi, Statia de Reciclare a ajuns si in judetul Brasov. Primele localitati vizitate sunt: Moieciu (19-21 septembrie), Bran (22-24 septembrie), Zarnesti (25-27 septembrie), Vulcan (28-30 septembrie) si Cristian (1-3 octombrie) . Pana la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va vizita 15 localitati brasovene.

"Managementul deseurilor este foarte important. Avem o directiva europeana si o tinta obligatorie pentru Romania, de aceea, noi, autoritatile locale si cetatenii trebuie sa constientizam ca implicarea noastra trebuie sa fie totala - Ciprian Bancila - Prefectul Brasovului.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.