Garda Forestiera Ramnicu Valcea a fost sesizata de Ministerul Mediului pentru a se verifica daca suprafata forestiera din Padurea Bratienilor a fost exploatata conform amenajamentului silvic.

"Ministerul Mediului a sesizat Garda Forestiera Rm. Valcea pentru a verifica daca suprafata forestiera in cauza a fost exploatata conform amenajamentului silvic. Momentan, lucrarile din zona au fost stopate pana la elucidarea cazului. In cazul in care, in urma controlului, se va descoperi ca nu s-a respectat legislatia silvica, se vor lua masurile legale care se impun", au precizat pentru Agerpres reprezentanti din Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).

Romsilva Valcea a fost sesizata sambata de localnicii din satul Negreni, comuna Mihaesti, cu privire la posibile taieri de arbori din padurea Bratienilor.

"Noi nu avem nicio jurisdictie in acest caz, dar am pornit pe sesizarea localnicilor care nu au inteles de ce sambata are loc aceasta actiune si de ce se taie arbori verzi. Este proprietate privata, dar si aici exista anumite criterii si reguli, nu se poate taia dupa cum doreste fiecare. Noi am sunat la conducerea sanatoriului si am luat legatura cu celelalte autoritati sa vada daca nu cumva acolo este un exces. Pana atunci, i-am rugat pe cei care exploatau acolo masa lemnoasa sa opreasca actiunea", a declarat pentru Agerpres directorul Romsilva Valcea, Gheorghe Mihailescu.

Despre actiunea de sambata dimineata a fost informat si presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu, acesta declarand ca va cere factorilor de raspundere mai multe detalii cu privire la legalitatea operatiunii.

Padurea Bratienilor a apartinut fostului premier Vintila Bratianu si compune, alaturi de parcul cu nuferi si conacul din Negreni, Domeniul Bratianu, actualmente Spitalul de Pneumoftiziologie Mihaesti. In 1947, domeniului a fost confiscat de regimul comunist si transformat in spital. Dupa 1990, pamantul a fost retrocedat iar, in prezent, de administrarea padurii si a lacului cu nuferi se ocupa o companie din Covasna.

Reprezentantii de la Spitalul de Pneumoftiziologie Mihaesti, contactati de Agerpres, nu au dorit sa comenteze cu privire la respectiva situatie, iar compania care administreaza suprafata forestiera nu a putut fi contactata.