In perioada 14 – 28 iulie 2016, ECOTIC in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi (ADIS) si Agentia pentru Protectia Mediului Iasi a organizat a doua etapa din Campania “Statia de Reciclare”, in localitatile Tomesti, Holboca, Popricani, Vladeni si Sipote din judetul Iasi.

Ecotic Iasi 2016Foto: Smile Media

In acest moment, deseurile electronice reprezinta 5% din totalul mondial al deseurilor municipale solide. DEEE-urile sunt periculoase, deoarece contin materii periculoase pentru mediul inconjurator si sanatate – gaze cu efect de sera sau metale grele. DEEE au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%), astfel, cantitati importante de materii prime secundare putand fi recuperate. Pentru un mediu curat, „Statia de Reciclare” străbate satele din județul Iași și încurajeaza oamenii să predea echipamentele electrice vechi.

Campania lansata de Organizatia ECOTIC urmareste dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetatenilor din mediul rural fata de mediul inconjurator, in ideea constientizarii problemei deseurilor. Locuitorii sunt informati si incurajati sa participe activ la colectarea si reciclarea corecta a DEEE. Participantii care au predat minim 5 kg cumulate de deseuri de echipamente electrice si electronice au participat la o tombola cu premii inspirate: o motocoasa, doua incubatoare de oua si trei truse cu diferite scule.

In cea de a doua etapa, Caravana a stationat in urmatoarele localitati:

1. Comuna Tomesti – 14 – 16.07.2016

2. Comuna Holboca – 17 – 19.07.2016

3. Comuna Popricani – 20 – 22.07.2016

4. Comuna Vladeni – 23 – 25.07.2016

5. Comuna Sipote – 26 -28.07.2016

Caravana ECOTIC va strabate in continuare satele din județul Iasi, in Etapa a III-a, si va incuraja oamenii sa predea echipamentele electrice vechi.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.