Anul 2007 a fost unul dintre cei mai caldurosi ani de dupa 1850, in ciuda influentelor reci aduse de La Nina, transmite BBC.

Centrul Hadley si University of East Anglia au concluzionat ca acest an se situeaza pe locul sapte in clasamentul celor mai caldurosi ani.

Cei mai caldurosi 11 ani in acest top s-au inregistrat intr-o perioada ce se intinde pe ultimii 13 ani. Pentru emisfera de nord, 2007 a fost al doilea an in ceea ce priveste maximele de temperatura.

Informatiile au fost publicate intr-un moment in care politicienii incearca, la reuniunea ONU asupra climatului, sa cada de acord asupra unor modalitati de reducere a emisiilor de carbon.

Seful prognozelor climatice de la Centrul Hadley, Vicky Pope, a declarat ca "datele confirma necesitatea unei actiuni rapide pentru a combate noi cresteri ale temperaturilor la nivel global datorita actiunilor omului".

BBC precizeaza ca, la inceputul anului, acelasi grup de oameni de stiinta a prognozat ca 2007 va fi unul in care temperaturile vor atinge maxime record.

Potrivit studiului, cei mai caldurosi ani au fost 1998, 2005 si 2003.