Localnicii din Prigor se opun construirii de microhidrocentrale pe raul Nera, fapt pentru care, Agentia pentru Protectia Mediului a organizat, marti dupa-amiaza, o dezbatere publica privind emiterea acordului de mediu pentru construirea acestora, potrivit infocs.ro.

"Autoritatile locale vor trebui sa tina cont de aceasta dezbatere, de parerea concetatenilor mei si eu sunt intru totul de acord cu parerea lor. Nu ne tragem de la o investitie, dar vrem ca pe termen lung sa respiram si sa bem apa curata, pentru ca vrem sa avem o societate sanatoasa. Dupa cum se stie, avem o biodiversitate virgina si nu ne permitem ca pe termen lung sa ne trezim ca ramanem fara apa potabila. In aval de constructia pe care vor s-o dezvolte, adica microhidrocentralele, avem captarea de apa, iar de acolo sunt captate doua localitati, Patas si Borlovenii Vechi. Ori noi nu putem, in ani secetosi, sa-i alimentam cu marmita. Ne trebuie bani la comunitate, insa, nu cu orice pret", a declarat Ion Vintila Miclau, viceprimarul comunei Prigor.

Mai exact, pe raul Nera se doreste a fi construite doua microhidrocentrale si sa produca energie verde, pe care sa o valorifice in sistemul energetic national. Reprezentantii societatilor care intentioneaza realizarea celor doua microhidrocentrale sustin ca opozitia oamenilor este din cauza neintelegerii clare a acestor tipuri de proiecte, a faptului ca lumea a fost gresit informata si canalizata spre acest punct in care ne aflam astazi.