Luni au avult loc in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Europene de Biomasa (AEBIOM) alegeri pentru Consiliul de conducere si, pentru prima data, printre cei 16 candidati din 14 tari, a fost si Romania, reprezentata de catre Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz. Presedintele sau, Ilias Papageorgiadis, a fost ales membru al Consiliului de conducere avand un mandat de 2 ani.

In mesajul pe care l-a adresat membrilor, Papageorgiadis a explicat avantajele Romaniei in sectorul Bioenergiei si a lansat ideea de a crea o platforma de colaborare in cadrul AEBIOM intre toate tarile din zona Europei de Sud - Est, "din Grecia si Cipru pana in Moldova, Ucraina si Slovenia, cu Romania in centrul atentiei", ca punct de reper pentru aceasta zona. "Astfel, vom crea oportunitati pentru membri nostri in cadrul mai multor piete din zona". In plus, Presedintele ARBIO a subliniat faptul ca organizatia pe care o conduce colaboreaza strans cu Asociatia Producatorilor de Peleti si Brichete din Romania.

Asociatia Europeana de Biomasa (AEBIOM) este organismul cel mai mare din Europa in sectorul Energiei Regenerabile, reprezentand aproximativ 500.000 de angajati, peste 60% din toata energia regenerabila si 10% din totalul energiei produse in Uniunea Europeana. Biomasa este solutia ideala si pentru Romania, deoarece este singura tehnologie care transforma deseurile si resturile in energie termica ieftina pe care o ofera populatiei, mii de locuri de munca, un mediu inconjurator curat, independenta energetica si zeci de alte avantaje de care tarile europene beneficieaza deja.

In afara alegerii membrilor Consiliului de conducere, luni a fost reales Gustav Melin in functia de Presedinte AEBIOM (speaker in cadrul Inaugurarii ARBIO in 2014), iar Didzis Pelejs, in functia de Vice Presedinte (speaker in cadrul ARBIO Biomass & Biogas FORUM in 2015).