Camere video instalate de WWF in Situl Natura 2000 Muntii Tarcu, pe raza Ocolului Silvic Otelu Rosu, arata mai multi barbati surprinsi in timp ce braconau. WWF a sesizat autoritatile care au precizat ca nu a fost emisa o autorizatie de vanatoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv. Una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Otelu Rosu, care gestioneaza fondul de vanatoare.

"Acest caz ne arata foarte clar ca, din pacate, braconajul este un fenomen prezent in padurile noastre. Braconajul este o crima care afecteaza biodiversitatea si comunitatile locale si WWF va face tot posibilul pentru ca astfel de fapte sa fie pedepsite si urmarite cu strictete de autoritati. Dar ca sa oprim braconajul este nevoie nu doar de autoritati, ci si de implicarea oamenilor, a comunitatilor locale, ca astfel de crime sa nu ramana nedescoperite", a declarat Magor Csibi, director WWF-Romania, citat intr-un comunicat al ONG-ului.

WWF- Romania deruleaza in Carpatii din sud-vestul Romaniei proiectul "Salbaticia din Carpati, bogatie pentru oameni", monitorizand prin intermediul unor camere video fauna din arealul Parcurilor Nationale Semenic-Cheile Carasului, Cheile Nerei-Beusnita, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Portile de Fier si situl Natura 2000 Muntii Tarcu.

Caz de braconaj surprins de camerele video WWF

Echipa noastra de la Resita a constatat recent un caz de braconaj la cerb in Situl Natura 2000 Muntii Tarcu, pe raza Ocolului Silvic Otelu Rosu. Fapta este demonstrata de camerele video instalate de noi in zona.Braconajul este o CRIMA care afecteaza biodiversitatea si comunitatile locale si WWF va face tot posibilul pentru ca astfel de fapte sa fie pedepsite.Dar avem nevoie de voi, sa spunem impreuna NU braconajului.Dati mai departe filmarea, pentru ca braconajul sa devina o problema nationala si sa fie luat in serios de justitie.Detalii despre caz si reactia autoritatilor gasiti aici: http://www.wwf.ro/resurse/comunicate_de_presa/?254211

Posted by WWF-Romania on Thursday, October 8, 2015