Un al saptelea zimbru a murit in Rezervatia Hateg-Slivut, declarata focar de boala limbii albastre, iar altul este bolnav, au anuntat, marti, reprezentantii Directiei Silvice Hunedoara. Numarul zimbrilor din Rezervatia Hateg-Slivut a scazut la mai putin de jumatate din cei 13 cati erau initial, iar alt zimbru este sub tratament intensiv dupa ce medicii veterinari au observat ca are simptome ale bolii limbii albastre, transmite Mediafax.

"Din pacate, in cursul zilei de luni a murit inca un zimbru, o femela fatata anul acesta, care nu avea decat opt luni, iar un alt zimbru este bolnav si urmeaza tratament intensiv prescris de medici. De fapt, toti zimbri sunt sub tratamentul prescris de veterinari. Zimbrul bolnav nu a fost izolat de turma deoarece veterinarii au spus ca trebuie lasat impreuna cu celelalte animale despartirea de ele putandu-i crea un nou stres. Daca se separa singur atunci il vom duce in alta parte", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Hunedoara, Horea Golea.

Potrivit sursei citate, s-au prelevat probe de la zimbrul decedat, acestea urmand sa fie trimise la Bucuresti pentru analize.

"Pana acum avem sapte decese. Deja e confirmata boala limbii albastre la cinci dintre zimbrii decedati", a adaugat Golea.

Rezervatia de la Hateg este inchisa pentru vizitatori, iar cei sase zimbri ramasi in viata sunt tinuti sub observatie.

Rezervatia Hateg-Slivut a fost inchisa publicului in urma cu aproximativ o luna, dupa ce un prim zimbru a murit, atunci existand suspiciuni de boala limbii albastre. Ulterior, in rezervatie a fost confirmat un focar al acestei boli.

Primul caz de boala limbii albastre in Romania a fost diagnosticat in 22 august, in judetul Buzau.