Inca un zimbru a murit miercuri in Rezervatia Hateg-Slivut, din judetul Hunedoara, dupa ce a prezentat semne de boala de cateva zile, medicii veterinari prelevand probe biologice care au scopul sa stabileasca daca animalul a decedat din cauza virusului bolii limbii albastre (bluetongue), relateaza Agerpres.

Este cel de-al saselea zimbru care a murit, in ultima luna de zile, in Rezervatia Hateg-Slivut, pentru doua dintre animale analizele de laborator confirmand faptul ca sufereau de boala limbii albastre.

"Echipa de medici veterinari prezenta la fata locului preleveaza organe care vor fi trimise la laboratorul sanitar veterinar pentru confirmarea sau infirmarea prezentei virusului bolii limbii albastre", a declarat directorul executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Mihai Jula.

Zimbrul care a murit este un mascul de un an si trei luni care se afla sub tratament cu antibiotice si multivitamine dupa ce medicii veterinari au observat modificari ale starii sale de sanatate: nu avea pofta de mancare si se deplasa greu.

In rezervatie mai traiesc sapte zimbri care primesc substante nutritive si furaje de calitate, in incercarea ingrijitorilor de a-i ajuta sa treaca prin aceasta perioada dificila.

Accesul turistilor in rezervatie a fost restrictionat, pentru a nu stresa animalele.