Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsa in acest an la cea de-a cincea editie, urmareste identificarea si promovarea campaniilor dedicate protectiei mediului si utilizarii eficiente a resurselor.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu CuratFoto: Hotnews

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un proiect organizat in fiecare an de ECOTIC si partenerii sai. in acest an, organizatorii sunt ECOTIC, Alucro, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews.ro. Gala se desfasoara sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

“Intotdeauna actiunile de constientizare a gestionarii corecte a problemelor de mediu sunt salutare. Vreau sa subliniez importanta lor pe termen lung pentru ca tara noastra sa poata oferi generatiilor viitoare un mediu curat, sanatos si civilizat. Și in acest an suntem alaturi de organizatorii Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat pentru a contribui la cresterea nivelului de constientizare si implicare a comunitatilor locale in protejarea mediului”, a afirmat ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb.

Scopul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat este de a evidentia noi initiative, proiecte si experiente relevante in domeniul protectiei mediului si, respectiv, CSR. Popularizarea acestor bune practici este menita sa contribuie la consolidarea unei atitudini responsabile fata de valorile mediului, la crearea de parteneriate Public-Privat, implicit la atragerea de finantari externe a viitoarelor proiecte.

Incepand cu anul 2009, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit laureati atat din mediul de afaceri – Rompetrol, Vodafone Romania, Siemens Romania - din cadrul institutiilor de invatamant, unitatilor militare, precum si ONG-urilor de mediu, ca de exemplu Let’s Do It, Romania.

Pana in acest moment, in editia din 2013 a Galei Premiilor Pentru Un mediu Curat au inscris proiecte din sfera protectiei mediului si reutilizarii eficiente a resurselor institutii de invatamant, precum si ONG-uri si companii.

Editia a cincea a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat se desfasoara pe platforma online dedicata, gazduita de site-ul www.ecotic.ro.

Proiectele vor fi inscrise in urma transmiterii pe adresa de mail claudia.nicolae@ecotic.ro sau office@ecotic.ro a formularului disponibil pe www.ecotic.ro si pe www.alucro.ro. Formularul include descrierea proiectului dedicat protectiei mediului sau responsabilizarii, dar si date de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru inscrierea in Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Inscrierile se fac pana la 5 decembrie, urmand ca festivitatea de premiere sa aiba loc in data de 12 decembrie 2013.

Mai multe detalii: http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/gala2013