Trei tone de pacurina s-au scurs, marti, in canalizarea din Campulung Muscel si in raul Targului din doua rezervoare ale unei firme din oras, locuitorii nefiind afectati, iar unda de poluare se intinde pe aproximativ 20 de kilometri, relateaza Mediafax.

Prefectul judetului Arges, Cristian Soare, a declarat ca nu au fost afectati de poluare consumatorii din Campulung Muscel, precizand ca situatia este sub control, in aval pe albia raului Targului fiind amenajate trei baraje pentru diminuarea undei de poluare.

"A fost semnalata prin sistemul unic de urgenta 112 o poluare accidentala pe cursul raului Targului, in aval de municipiul Campulung Muscel. Sursa poluarii provine de la o proprietate privata, fosta unitate medicala, mai precis dintr-un bazin cu pacurina folosita, in trecut, pentru incalzirea unitatii spitalicesti, deversarea ajungand in canalizarea orasului. Din primele date rezulta ca lucratorii firmei care are ca obiect activitati diferite, intre care si valorificarea de fier vechi, detinea aceste doua rezervoare cu pacurina, iar angajatii acestei societati ar fi vrut sa taie recipientele. Ulterior, au deversat pacurina, aproximativ trei tone, in canalizarea orasului Campulung Muscel si de aici a ajuns in raul Targului si s-a intins pe aproximativ 20 de kilometri", a spus prefectul.

El a precizat ca a mers la fata locului impreuna cu comisari de la Garda de Mediu, Agentia pentru Protectia Mediului, Administratia Bazinala Arges-Vedea si de la Inspectoratul Judetean de Politie.

"In acest moment situatia este sub control, au fost instalate paturi absorbante si baraje in zonele Apa Sarata - Campulung si Furnicosi - Mihaesti. A mai fost amenajat un al treilea baraj, preventiv, si la Clucereasa. Nu sunt afectati in niciun fel consumatorii din orasul Campulung Muscel sau din localitatile din aval", a mai spus Cristian Soare.