ArcelorMittal Galati a demolat un furnal care fusese pornit in 1969 si care a functionat 39 de ani, reprezentantii companiei invocand impactul asupra mediului si riscul la care erau supusi angajatii, instalatia nefiind operationala, transmite Mediafax.

Furnalul 2 a functionat pana in 2008, cand a fost oprit definitiv. Procesul de scoatere din uz a instalatiei a presupus pana acum demontarea anumitor componenete ce pot fi reciclate sau refolosite, iar sambata, prin detonare, furnalul a fost demolat complet.

"Furnalul nr. 2 nu mai face parte din actuala structura industriala din cauza capacitatii sale mici de productie, performantelor tehnice reduse, nivelului scazut de automatizare si a impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate in operare, Furnalul nr. 5 si Furnalul nr. 3, cel din urma oprit temporar in acest moment. Asemeni Furnalului nr. 1 si Furnalui nr. 6, starea Furnalului nr. 2 prezinta amenintari deopotriva pentru siguranta angajatilor cat si pentru mediu, pe care Compania nu doreste sa le ignore", a declarat Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al ArcelorMittal.

In prezent, la ArcelorMittal Galati functioneaza un singur furnal, Furnalul 5, care a fost retehnologizat recent, compania siderurgica investind peste 80 de milioane de euro in acest proces.

"Furnalul 5 poate produce nivelul actual cerut de piata, la calitate ridicata, avand costuri variabile la un nivel competitiv si parametri redusi de emisii", a mai spus purtatorul de cuvant al ArcelorMittal.