Baloo, unul dintre cei doi ursi confiscati in urma cu 3 saptamani de pe proprietatea lui Nutu Camataru, a fost operat luni de medicii Vier Pfoten pentru inlaturarea abcesului din zona gatului. Pe parcursul aceleiasi interventii, ursul a fost si sterilizat. In plus, Baloo si sora lui, a caror varsta este estimata la circa 2 ani, au fost mutati intr-un nou amplasament, mai mare, din gradina zoologica Bucov.

Foto:

"Ursul si-a revenit din anestezie la scurt timp dupa operatie, iar starea lui este in prezent foarte buna. Baloo si sora lui, a caror varsta este estimata la circa 2 ani, au fost mutati totodata intr-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Dupa o perioada de acomodare, tinerii ursi vor imparti acest spatiu cu cele doua ursoaice mature ale gradinii zoo Bucov. Noul amplasament include o portiune generoasa de sol cu iarba, copaci si un bazin cu apa, elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural", se arata in comunicatul Vier Pfoten.

Cei doi ursi, alaturi de 4 lei, au fost transferati de pe proprietatea lui Nutu Camataru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013.