Raul Sasar din judetul Maramures a fost poluat accidental, miercuri, cu ape de mina la iesirea din orasul Baia Sprie, transmite Agerpres.

Din primele verificari intreprinse de specialisti s-a descoperit ca pe tunelul Suior-Cavnic la iesirea din orasul Baia Sprie, apartinand Companiei Nationale Miniere Remin Baia Mare, a fost inregistrata o crestere a debitelor apelor de mina, cu o culoare rosiatica.

Purtatorul de cuvant al CSJU Maramures, Dan Buca, a declarat miercuri seara pentru Agerpres ca raul Sasar se afla in parametri obisnuiti de calitate, dupa analiza probelor de apa recoltate in urma unei poluari accidentale cu ape de mina.

"Intre orele 13.10-18.00, personalul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures a procedat la monitorizarea tronsonului raului Sasar, intre zona de debusare a tunelului Suior-Cavnic-zona din amonte de municipiul Baia Mare. Nu au fost inregistrate evacuari de apa din tunel care sa influenteze coloristica apei raului Sasar. In urma analizelor probelor de apa recoltate s-a constatat ca valorile indicatorilor fizico-chimici se incadreaza in parametri de calitate obisnuiti ai raului pe acest sector", a spus Dan Buca.