Reprezentantii asociatiei de protectie a animalelor "Milioane de prieteni" din Brasov au anuntat, vineri, ca vor sa preia ursul care a ucis un barbat in Dambovita si sa duca animalul in rezervatia de la Zarnesti, considerand ca acesta este o victima a braconajului, transmite 'Mediafax.

Reprezentantii asociatiei se declara ingrijorati de modul in care este gestionata situatia ursului care a ucis un barbat de 63 de ani, in zona localitatii dambovitene Moroieni.

"Pe baza informatiilor preluate din mass-media reise ca ursul ᅡvinovatᅡ de moartea tragica a unui om este de fapt o victima a braconajului si a reactionat instinctiv pentru a-si salva viata. Nu putem arunca vina pe un animal salbatic pentru actiunile inconstiente si ilegale ale unor cetateni. Acest urs, dupa chinurile indurate, merita sa traiasca si 'Asociatia Milioane de prieteni se ofera sa-l primesca in Sanctuarul Libearty Zarnesti, singura rezervatie de urs brun din Romania si cea mai mare din Europa. Aceasta este singura solutie pentru ca ursul sa ramana in viata. Ne asumam toate cheltuielile implicate in preluarea lui dupa capturare, tratamentul medical si cazarea pana la sfarsitul vietii", se arata intr-un comunicat al asociatiei semnat de presedinta acesteia, Cristian Lapis.

Ea considera ca nu este drept ca "un urs torturat si ranit din lacomia unor braconieri sa primeasca, pe deasupra, un glont".

"Ne punem speranta ca autoritatile abilitate vor asculta dorinta miilor de romani care cer lasarea in viata a animalului si vor preschimba decizia de impuscare cu cea de transferare la rezervatia din Zarnesti", mai spune lapis.

Vineri dimineata, aproximativ 20 de vanatori au reluat cautarea ursului in zona comunei dambovitene Moroieni, insa operatiunea este ingreunata din cauza ploii. In paralel, echipe formate din aproximativ 30 de jandarmi si politisti patruleaza in zona pentru a preveni producerea altor incidente.

Citeste mai multe: Victor Ponta: Braconierul decedat in urma atacului ursului si-a cam cautat soarta