Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, a declarat vineri, la Rosia Montana, ca este convins ca proiectul minier va demara in acest an. "Eu sunt convins ca proiectul va demara in acest an", a spus Chitoiu, potrivit Agerpres.

Ministrul Economiei a dat acelasi termen si la o intalnire electorala desfasurata in centrul localitatii Rosia Montana, precizand ca o decizie politica privind mineritul la Rosia Montana si Cupru Min Abrud va fi luata pana la sfarsitul lui 2012.

"Noi ne-am propus ca pana la sfarsitul acestui an sa luam o decizie politica atat in ceea ce priveste inceperea mineritului la Rosia Montana cat si la Cupru Min Abrud", a mentionat ministrul Economiei.

Acesta a adaugat ca prezenta sa la Rosia Montana "este o garantie ca mineritul in aceasta zona se va dezvolta".

Daniel Chitoiu a subliniat ca programul de guvernare al USL prevede dezvoltarea mineritului din punct de vedere economic ca un motor de crestere economica a Romaniei.

"Avem in vedere sa aducem atat la Rosia Montana, dar si la Cupru Min Abrud, investitori care sa investeasca in dezvoltarea regionala din Muntii Apuseni, sa creeze locuri de munca, locuri de munca bine platite", a mai spus Chitoiu.