Unda de poluare cu titei de pe raul Cotmeana, extinsa pe o lungime de aproape 15 kilometri, a fost stopata in zona localitatii argesene Lunca Corbului, a anuntat miercuri Administratia Bazinala de Apa Arges Vedea, intr-un comunicat citat de Agerpres: "Unda de poluare de pe raul Cotmeana a fost stopata in localitatea Lunca Corbului, irizatiile de petrol din aval fiind foarte slabe. Pentru retinerea acestora a fost montat preventiv un baraj absorbant si in zona Ciesti, la aproximativ 10 km aval, aici nefiind semnalata insa nicio problema".

In zona Lunca Corbului, unde au fost concentrate cele mai multe echipe de interventie, au fost montate cinci baraje absorbante ale ABAAV, patru baraje din paie ale OMV Petrom si doua baraje absorbante ale unei societati din Constanta, specializata in depoluare. In amonte au fost mentinute 11 baraje din paie, sapte pe raul Cotmeana si patru pe Valea Radioasa.

'Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Arges Vedea monitorizeaza de la fata locului actiunile de depoluare. In prezent se actioneaza pentru colectarea si igienizarea zonei, fenomenul fiind mult diminuat", se mai precizeaza in comunicat.

Poluarea accidentala de pe raul Cotmeana s-a produs marti, in urma spargerii unei conducte magistrale de transport a societatii OMV Petrom din cauza coroziunii, in apa ajungand peste 700 de litri de titei.

In urma incidentului, compania OMV Petrom a fost amendata cu suma 100.000 de lei de catre inspectorii Garzii de Mediu.