Municipiul Bistrita a castigat competitia organizata de WWF (World Wide Fund for Nature) Romania si a devenit 'Capitala Earth Hour 2012', reusind sa stranga o cantitate de aproape trei ori mai mare de pet-uri decat celelalte doua orase finaliste, Iasi si Timisoara, in conditiile in care numarul locuitorilor nu depaseste 80.000 de persoane, anunta Agerpres. Competitia desfasurata vineri, intre orele 8:00 si 16:00, a avut in vedere colectarea, intr-un singur loc, a cat mai multor pet-uri, bistritenii reusind sa adune 3.446 de saci plini cu sticle de plastic, care cantareau aproape 17 tone.

"Ne inclinam in fata bistritenilor, care au dat dovada de o mobilizare de neimaginat. Felicitari, Bistrita, Capitala Earth Hour 2012!", este mesajul WWF Romania, prin care a fost anuntat castigatorul concursului.

Firma care a preluat pet-urile colectate de bistriteni, pentru a fi reciclate, va rasplati scolile si gradinitele care au adunat cele mai multe sticle de plastic cu premii in valoare totala de 1.000 lei.

De asemenea, municipiul Bistrita va fi promovat ca si 'Capitala Earth Hour 2012' in ziua de 31 martie, data la care milioane de oameni si institutii din intreaga lume vor stinge luminile timp de o ora, in incercarea de a constientiza populatia asupra schimbarilor climatice care afecteaza planeta.

Purtatorul de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti, a precizat, sambata, pentru AGERPRES, ca ziua de 31 martie va fi marcata in municipiu prin mai multe activitati, printre care se numara un tur cu bicicleta intre orele 20,00 si 20,30, lansare de baloane cu aer cald si un concert de muzica folk.