ECOTIC si HotNews.ro, cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu, au incheiat a treia editie a "Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!", care s-a desfasurat in perioada 1 noiembrie - 14 decembrie 2011. Decernarea premiilor a avut loc joi, 15 decembrie, la Hotel Novotel, cu sprijinul GreenWeee International, sponsorul serii.

Gala Premiilor pentru un Mediu CuratFoto: Eco-Tic

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este o campanie de promovare a proiectelor dedicate protectiei mediului si economisirii resurselor. Prin aceasta campanie, organizatorii si-au propus sa premieze programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii sau institutiilor publice, precum si bunele practici la nivelul comunitatilor locale in domeniul protectiei mediului.

"Ca in fiecare decembrie avem placerea de a organiza impreuna cu partenerii nostri o Gala dedicata popularizarii si premierii celor mai interesante proiecte de protectie a mediului si CSR derulate de institutii publice, companii sau organizatii non-guvernamentale. Credem ca intr-o lume asaltata de stiri negative, evidentierea faptelor bune in folosul comunitatii, a bunelor practici, a modelelor de success in domeniul protectiei mediului si economisirii resurselor este mai mult decat un factor de echilibru, este o datorie morala", a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Proiectele desemnate castigatoare in urma jurizarii au fost rasplatite cu diplome si premii constand in echipamente electrice si electronice.

Marele Premiu, sustinut de www.likeit.ro, a fost acordat Scolii Nr. 109 - Serban Voda din Bucuresti care a dezvoltat proiectul "Scoli pentru un viitor verde".

Premiu I, sustinut de Maguay, a fost acordat proiectului Let's Do It, Romania!

Premiul II, sustinut de AGIS Computers, a fost acordat Colegiului Eco Tehnic Campulung pentru proiectul "Natura ne aseamana, educatia ne desosebeste".

Premiul III, sustinut de Vlamir Impex, a fost acordat Grupului scolar N. Balcescu din orasul Flamanzi, Botosani, pentru proiectul "O picatura verde pentru planeta albastra".

Un alt Premiu III, sustinut de Ateliere Fara Frontiere, a fost acordat Scolii Nr. 12 Herastrau care a dezvoltat proiectul "Poluarea - o problema la orice varsta".

Au fost de asemenea acordate mentiuni proiectelor:

- "Kids School" dezolvotat de Panasonic Romania

- "IBM go green" - Valea Argovei

- "Voluntariatul prinde teren!" - realizat de Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Dr.Tr.severin, judetul Mehedinti

- "Pastrati Iasul curat!" - realizat de Touch

- "Ziua mondiala a curateniei" - Scoala cu clasele I-VIII din Comuna Hantesti, judetul Suceava

- "Stagii de practica - investitie pentru viitor" - Colegiul Tehnic Nr. 2, Targu Jiu, judetul Gorj

In cadrul Galei a fost acordat un Premiu Special operatorului de salubritate Supercom din Sectorul 2 Bucuresti, pentru rezultate deosebite in colectarea selectiva a DEEE.

In acelasi timp, au fost oferite de Organizatia Recolamp distinctii autoritatilor de mediu, precum si scolilor implicate in derularea proiectelor de protectia mediului.

"Am fost incantati sa avem alaturi de noi la Gala de premiere reprezentanti ai tinerei generatii. Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat atinge in fiecare an comunitati din ce in ce mai mari si mai variate, lucru care ne bucura si ne motiveaza. Doar asa vom putea ajungeca, parafrazand numele unei campanii castigatoare, sa adunam mai multe picaturi verzi pentru Planeta Albastra", a declarat Ana Maria David, Manager Proiecte Speciale HotNews.ro.

Campania Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a fost organizata de Asociatia ECOTIC si HotNews.ro, cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu, si a fost sustinuta de catre partenerii: www.likeit.ro, Maguay, AGIS Computers, Vlamir, Green WEEE Romania, Ateliere Fara Frontiere, Recolamp si VinArte.

Partenerii media ai evenimentului: Asociatia Green Revolution, Radio Romania Actualitati, Agora.

.