Te-ai gandit vreodata ca deseurile electrice si electronice din jurul tau se pot transforma in obiecte noi, perfect functionale? ECOTIC si Recolamp au lansat primul portal de colectare a DEEE-urilor din Romnia prin care companiile si institutiile publice se pot debarasa gratuit de echipamentele casate. Pe langa faptul ca scapi de monstrii din birou, cu cat aduni mai multe deseuri, cu atat poti sa iti cumperi mai multe produse noi. Pentru 350 de kg de DEEE-uri primesti in schimb un telefon/fax, cu 450 de kg poti sa cumperi un hard extern, cu 3720 de kg achizitionezi o imprimanta. Alege orice ai nevoie si plateste pretul in kilograme de deseuri.

TransformatorulFoto: Hotnews

Transformarea e simpla:

Completeaza formularul de predare a DEEE (TRANSFORMA). In urma acestei comenzi vei primi pe mail un Nume de utilizator si o Parola pentru a-ti accesa contul nou creat pe Transformatorul.com. In 48 de ore vei fi contactat de un colector autorizat pentru a programa data preluarii DEEE-urilor. Ajunse la destinatie, deseurile predate vor fi cantarite, iar din acel moment vor fi disponibile in contul tau. Pe baza numarului de kilograme de DEEE-uri din cont poti achizitiona orice produs iti permiti de pe biroul Transformatorului. Dupa ce te-ai hotarat ce echipament nou iti doresti si dai comanda pentru el, in termen de o saptamana il vei primi la adresa solicitata.

Pentru a-ti calcula singur kilogramele pe care le-ai adunat apasa tasta convertor. Acolo este o lista cu aparate electrice si electronice si greutatea lor. Aduna cat mai multe kilograme pentru a putea achizitiona cat mai multe produse noi. Poti oricand sa mai transformi si alte DEEE-uri pentru a

atinge cantitatile necesare achizitionarii unor echipamente noi de pe birou.

"Ecotic este prima organizatie de mediu care porneste o campanie la nivel national, care se adreseaza institutiilor publice, organizatiilor non-profit si corporatiilor. Aici exista deseuri electrice si electronice care pot fi predate de cei care le detin si preluate de Ecotic si Recolamp. Aceste echipamente odata casate au o destinatie sigura si obligatorie: ajung in punctele de colectare selectiva si chiar la reciclatori", declara Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Ecotic.

Citeste REGULAMENTUL si informeaza-te asupra tuturor termenilor si conditiilor de desfasurare a campaniei Transformatorul.

Slideshow de prezentare Transformatorul.com