ECOTIC si HotNews.ro, cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu, lanseaza a treia editie a "Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!" ce se desfasoara in perioada 1 noiembrie - 15 decembrie 2011.

OrganizatoriFoto: Hotnews

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este o campanie de promovare a proiectelor dedicate protectiei mediului si economisirii resurselor. Prin aceasta campanie, organizatorii isi propun sa popularizeze programele de responsabilizare sociala ale companiilor sau institutiilor publice, precum si bunele practici la nivelul comunitatilor locale in domeniul protectiei mediului.

"Continuam si in acest an un concurs de traditie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, din dorinta de a contribui la popularizarea proiectelor de succes in domeniul protectiei mediului si, implicit, la formarea unei atitudini noi care sa promoveze valorile unui mediu curat si ale valorificarii resurselor materiale din ce in ce mai rare si mai scumpe", a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

"Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezinta o rotita, din ce in ce mai mare, care pune in miscare mecanismul de constientizare a protectiei mediului. Cu editia din 2011 se fac pasi importanti in ceea ce priveste protectia mediului si economisirea resurselor. Se scot la lumina proiecte valoroase realizate atat de companii mari, cat si de institutii si ONG-uri interesate de mediul inconjurator si reutilizarea eficienta a deseurilor. Este important sa colectam, dar este vital sa valorificam deseurile", sustine Silvia Andrasescu, Coordonator Proiecte Speciale HotNews.ro

In acest sens, companiile, institutiile publice, organizatiile non-guvernamentale, institutiile de invatamant si, nu in ultimul rand, publicul larg, sunt invitati sa posteze pe site-ul www.hotnews.ro descrieri si fotografii/video ale proiectelor de mediu pe care le recomanda fie in calitate de organizatori ai acestora, fie ca membri ai comunitatilor locale.

Proiectele desemnate castigatoare in urma jurizarii vor fi premiate cu trofee si premii constand in echipamente electrice si electronice. Proiectele inscrise in aceasta campanie vor proveni din sfera protectiei mediului - economisirea resurselor, colectarea selectiva a deseurilor, curatenia si intretinerea habitatului etc.

Parteneri:

Orice utilizator HotNews.ro poate inscrie in competitie un proiect postand fotografii sau scurte materiale video, insotite de o descriere a proiectului si eventual link-uri care sa furnizeze detalii.

De asemenea, companiile, institutiile publice, institutiile de invatamant, organizatiile non- guvernamentale, care doresc sa ia parte la concurs, se pot inscrie in Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Premiile oferite de organizatori sunt: Marele Premiu, Premiul 2 si Premiul 3, respectiv Premiul Publicului. Un Premiu Special va fi oferit in acest an unei Autoritati Publice Locale.

Criteriile de jurizare sunt:

  • Gradul de responsabilizare si implicare a comunitatii - oglindita in numarul de participanti, alte institutii sau companii atrase in proiect
  • Originalitatea proiectului
  • Relevanta proiectului pentru comunitate
  • Vizibilitatea in randul targetului vizat / acoperirea media obtinuta
  • Eficienta campaniei raportata la efortul investit

Perioada de inscriere in concurs a proiectelor este 1 noiembrie - 11 decembrie 2011, urmand ca intre 12 decembrie - 14 decembrie sa aiba loc votul publicului si cel al juriului.

Festivitatea de premiere a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat se va desfasura pe 15 decembrie 2011.

Pentru detalii accesati: www.hotnews.ro

( http://www.hotnews.ro/gala_premiilor_pentru_un_mediu_curat_gpmc )

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat se desfasoara in parteneriat cu: Ateliere Fara Frontiere, Asociatia Green Revolution si Radio Romania Actualitati.