Uniunea Europeana va impune o taxa de poluare pentru centralele de apartament, a anuntat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a spus ca masura va intra in vigoare "in 2013 sau in 2015", transmite Mediafax.

Prezent la o dezbatere organizata de Institutul pentru Politici Publice (IPP), ministrul Laszlo Borbely a spus ca incalzirea pe baza centralelor individuale nu va mai fi o solutie atat de atractiva pentru proprietarii de locuinte, in special din cauza intentiei de a impune o taxa de poluare pentru acestea.

"Va spun ca Uniunea Europeana va impune o taxa pentru aceste centrale de apartament, centrale individuale, pentru ca si ele polueaza. Si din acel moment nu stiu daca ele vor ramane o solutie atat de atractiva", a spus ministrul Mediului.

In cadrul dezbaterii organizate de IPP, care se axeaza pe problemele administratiei locale in furnizarea utilitatilor publice, Borbely le-a amintit primarilor prezenti in sala de situatia secuilor, "care au insistat sa se introduca gazul in zona lor, iar acum se lupta sa se debranseze pentru ca au alternative ecologice, cu rumegus, cu pelete".

"Este, Slava Domnului!, destul lemn in zona", a spus Borbely.

Intrebat de moderator ce se intampla in zonele in care majoritatea s-a debransat de la sistemul centralizat, Borbely a raspuns ca o solutie ar fi centralele de bloc, pe combustibili traditionali sau pe tehnologii care folosesc energii regenerabile.