Mai multe vedete americane apeleaza la sintagma notorie "trimite acest mesaj catre cinci prieteni", folosita cel mai adesea in mesaje de tip spam, intr-o campanie prin care incearca sa ii determine pe tinerii din SUA sa voteze in alegerile din noiembrie. Actori precum Leonardo DiCaprio, Halle Berry, Jennifer Aniston sau Dustin Hoffman apar in primul spot din aceasta campanie, pus miercuri pe YouTube. Clipul se raspandeste deja viral, inclusivpeblogurileromanesti.

Spotul a fost realizat de compania Appian Way Productions, detinuta de Leonardo DiCaprio, iar campania de mobilizare a electoratului tanar din SUA se desfasoara in parteneriat cu YouTube, Google, Declare Yourself si MySpace, potrivit Reuters.

Pe YouTube exista doua variante ale acestui prim spot, una "curata" si una "necenzurata". In clip, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Forrest Whitaker, Halle Berry, Ashton Kutcher, Natalie Portman si altii se adreseaza direct celui care ii priveste si, mai intai, il indeamna, intr-un limbaj colocvial, sa nu voteze. In cea de-a doua parte a spotului, mesajul se transforma radical intr-unul pro-vot, in care vedetele cer privitorului sa se inregistreze pe listele de alegatori, sa transmita acest mesaj prietenilor sai si, in ziua alegerilor, sa voteze.

Campania a fost lansata cu trei zile inainte ca procesul de inregistrare a alegatorilor sa se incheie in unele state americane, cu o luna inaintea alegerilor din 4 noiembrie.