Scenariul de la ultimele alegeri pentru primaria sectorului 3, cand Robert Negoita (PSD) l-a infruntat si l-a invins pe primarul in exercitiu (PDL) Liviu Negoita, este pe cale sa se intample la prezidentiale cu nume mult mai sonore din viata politica. Listele de semnaturi pentru candidatura lui Dan Diaconescu la prezidentiale il prezinta pe "domnu' Dan" nu cu numele pe care-l recunoaste toata lumea, ci cu numele lui intreg: Cristian-Dan Diaconescu.

Modelul listei de semnaturi pentru Dan DiaconescuFoto: Ppddonline.ro

Modelul Partidului Poporului-Dan Diaconescu pentru lista de semnaturi pentru alegerile prezidentiale, disponibil pe site-ul ppddonline.ro, mentioneaza:

  • "Lista sustinatorilor pentru alegerea Presedintelui Romaniei - 2 noiembrie 2014 - Candidatul Cristian-Dan Diaconescu".

Lista prezinta sigla si numele intreg al PPDD, insa numele candidatului, in versiunea lui completa, poate produce confuzie cu numele candidatului independent Cristian Diaconescu.

Culegerea de semnaturi pentru prezidentiale face obiectul unui "concurs national profesional" pe care Dan Diaconescu l-a initiat in cadrul emisiunii sale, transmisa la Romania TV. In cadrul acestui "concurs", el le-a promis oamenilor care strang multe semnaturi posturi "in serviciile secrete, magistratura, ambasada, consulate". Vezi detalii aici

  • La alegerile locale din 2012, castigate categoric de PSD, asemanarea numelor principalilor doi candidati la primaria Sectorului 3 Bucuresti, Robert Negoita si Liviu Negoita, a produs confuzii mari nu doar in randul electoratului, ci si printre politicieni, desi era mai putin izbitoare decat cea dintre "Cristian Diaconescu" si "Cristian-Dan Diaconescu". Notabila a fost, intre altele, o gafa facuta de Marian Vanghelie, care spunea la un miting USL din campania electorala: "Sectorul 3 nu are nevoie de Robert Negoita".