Indicele increderii in economia Romaniei s-a imbunatatit usor in luna septembrie, datorita unei perceptii mai bune asupra perspectivelor din industrie, consum si constructii, potrivit unui sondaj realizat lunar de Comisia Europeana. Totodata, perspectivele din servicii au ramas neschimbate comparativ cu luna anterioara, iar increderea in sectorul comertului cu amanuntul a scazut.

Astfel, indicele increderii in economie a urcat la 76,7 puncte in luna septembrie, de la 76,4 puncte in august, aceasta fiind a patra luna consecutiva in care perceptia asupra economiei romanesti s-a imbunatatit.

Cu toate acestea, Romania se afla pe penultimul loc in Uniunea Europeana in functie de acest indice, o valoare mai mica fiind inregistrata doar de Grecia (66,6 puncte). Tarile cu cel mai ridicat indice al increderii in economie sunt Germania (113,2 puncte) si Austria (110,2%). Suedia, care luna anterioara inregistra cel mai mare indice (115,4 puncte), nu prezinta date pentru luna septembrie.

Indicele increderii s-a imbunatatit si la nivel european, ajungand la 103,4 puncte in Uniunea Europeana si 103,2 puncte in zona euro.