1. O fractiune de procent este o victorie, desigur, tinand cont de circumstante poate chiar una de lauda. Dar e una la limita, si de asta ar trebui sa tina cont castigatorul. Presedintele Basescu se poate lauda cu televiziuni, moguli, politicieni care i-au fost impotriva si i-a invins. Ieri insa a avut aproape jumatate dintre romani impotriva. Sfatul meu (de consilier de consilier) este sa nu se laude, sa nu se comporte macar ca si cum i-ar fi invins si pe acestia. Sfatul e la fel de bun si pentru sustinatorii dlui Basescu.

2. Da, multi spun ca s-au culcat cu Geoana si s-au trezit cu Basescu. Ce sa zic? Consumul masiv de televiziune dauneaza grav informarii corecte. Treceti, dragilor, pe Internet; e o sursa mult mai buna de informatii.

3. Nu cred intr-o conspiratie a institutelor de sondare; insa cred cu tarie :-) ca, mai ales in circumstantele de ieri seara, acestea au gresit. Trebuia sa dea un rezultat de tipul “too close to call” (prea apropiat pentru o predictie) eventual anuntand si favoritul dintre candidati. Chiar si cu cifrele publicate, ar fi trebuit sa atraga atentia ca ele nu pot fi interpretate ca dand sigura victoria vreunuia dintre candidati.

4. In masura in care exista suspiciuni de frauda la numaratoare acestea trebuie lamurite, orice actiune de acest tip este legitima. In schimb ar fi iresponsabila contestarea rezultatului alegerilor (vorbim totusi de diferenta de zeci de mii de voturi) dupa tipicul penibil al dlui Duvaz de ieri, care a anuntat ca planul de fraudare al PD-L s-a pus in functiune, pentru ca a fost pana de curent in 5 (cinci) sectii de votare. Sper sa nu asistam la ceva similar.

Citeste articolul si pe blogul lui Doc

Docste unul dintre cei sapte cunoscuti comentatori media care scriu despre modul in care mass-media se comporta in campania electorala prezidentiala.

Va invitam sa semnalati in comentariile dvs. cazuri flagrante de manipulare sau joc incorect in campanie din partea mass-media. In fiecare seara o sa adunam cele mai interesante comentarii intr-un articol separat.