Cele mai importante televiziuni si agentii de stiri au relatat ca la manifestatia de la Timisoara au fost prezenti 3.000-4.000 de simpatizanti PSD si 100 sau 200 de timisoreni care protestau impotriva partidului si a lui Mircea Geoana. Televiziunile au aratat ca timisorenii anti-Geoana erau adusi de PDL si au insistat ca au avut loc violente. In schimb, Politia si Jandarmeria au declarat pentru HotNews.ro ca n-au fost violente, ci cateva incidente minore. Martori oculari au declarat pentru HotNews.ro ca activistii PSD erau maxim 400, adusi din satele din jurul Timisoarei, paziti de politisti si ca timisorenii care au protestat erau in jur de 3.000.

Scriitorul Mircea Mihaies, participant la evenimente, a declarat ca in Piata Operei erau 200-300 de simpatizanti PSD masati in fata scenei: "A fost cel mai ciudat miting. Antonescu si Geoana le vorbeau manifestantilor din cladire, n-au iesit la balconul Operei". Restul de participanti au fost timisoreni de toate categoriile, cam 2.000-3.000 de persoane, "care au venit sa il huiduie pe Geoana si PSD". Un alt martor ocular, profesorul Daniel Vighi a declarat pentru HotNews.ro ca a vazut si el cateva sute de pesedisti, maxim 400 si in jur de 3.000 de timisoreni care au participat la manifestatie si s-au manifestat vocal impotriva PSD.

In schimb, la posturile de televiziune si pe agentiile de presa cifrele sunt prezentate exact invers. Adica, potrivit posturilor Realitatea TV, si Antena 3 si a agentiilor de presa NewsIn, MediaFax si Agerpress la miting au fost prezenti intre 3.000 si 4.000 de simpatizanti PSD si doar 100- sau 200 de timisoreni care au scandat impotriva partidului. Iata cum au reflectat la cald principalele posturi TV si agentii de presa, manifestatiile de la Timisoara:

  • Mediafax: Jandarmii au folosit spray lacrimogen pentru a calma manifestantii anti-PSD. Potrivit MediaFax au fost prezenti 3.000 de sustinatori ai PSD si doar 100 de persoane care scandau impotriva lui Geoana. Mediafax noteaza si ca manifestantii care scadau impotriva PSD au fost implicati in incidente violente.
  • NewsIn: In Piata Operei din Timisoara, sustinatori ai PDL si revolutionari ii huiduie pe Geoana si Antonescu. Noteaza ca in Piata Operei au fost 3.000 de manifestanti pro-PSD si 100 de persoane care scadau impotriva partidului. NewsIn noteaza si ca cei 100 de manifestanti sunt sustinatori ai PDL.
  • Antena3.ro: Sustinatorii PSD si PDL s-au imbrancit cu jandarmii. Antena 3 relateaza ca la manifestatie au fost 3.000 de sustinatori ai PSD si cateva sute de manifestanti care scandau impotriva lui Mircea Geoana.
  • Realitatea Tv, realitatea.net : Sustinatorii PSD si PD-L s-au injurat si s-au batut in centrul Timisoarei. Reporeterii postului Tv au mentionat in cadrul relatarii in direct ca "sunt 200 de persoane care scandeaza impotriva PSD".
  • Agerpress: Marti la pranz, in Piata Operei se adunasera circa 4.000 de simpatizanti si sustinatori ai lui Mircea Geoana, proveniti din randurile PSD, PNL, PNTCD, PC si ai Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Existau si cateva zeci de cetateni, foarte ''vocali'', nemultumiti de prezenta liderului social-democrat in Timisoara. La un moment dat, acestia au dat foc unui banner al PSD".

"A fost o singura manifestatie, nu a existat nici o anti-manifestatie ci doar persoane care au scandat. Nu au existat violente majore, doar cateva incidente", a declarat Emilia Faneata, purtatorul de cuvanat al Inspectoratului de Jandarmerie din Timisoara. Ea a mai explicat ca manifestantii care scandau impotriva PSD si a lui Mircea Geoana nu aveau insemnele PD-L sau a vreunui alt partid. "Eu am fost aici in Piata Operei pe tot parcursul zilei. Nici unul din manifestanti nu a avut insemnele PD-L", a mai explicat reprezentantul Jandarmeriei.

Cat despre gradul de violente, potrivit Jandarmeriei Timisorene el nu a fost unul exagerat. "Din cate stiu eu nu a fost retinut nimeni. Au existat niste imbranceli. Noi avem imagini de la manifestatie pe care le vom analiza si vom lua masurile corespunzatoare", a mai declarat reprezentantul Jandarmeriei. Reprezentantii Jandarmeriei nu au putut evalua numarul de manifestantii pro-PSD sau cei anti, cu o singura mentiune ca cei care au scandat impotriva lui Mircea Geoana au fost peste 200, cifra vehiculata de televiziuni.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Timis au declarat pentru HotNews.ro ca in urma manifestatiilor din Piata Operei nu a fost retinuta sau amendata nici o persoana. "Am vazut ca la televiziuni s-a data ca au existat violente grave si as vrea sa clarific: au fost manifestatii zgomotoase si maxim cateva imbranceli. Pana in momentul de fata nu a fost retinuta nici o persoana, nu a fost amendat nimeni. La fel s-a spus ca au fost aruncate gaze lacrimogene si s-a intervenit in forta, nu este adevarat. Nu s-a intervenit cu gaze lacrimogene", a declarat pentru HotNews.ro, Marinela Apostolache, purtator de cuvant al IPJ Timis.