Gigantul industriei aerospatiale, Boeing, a creat cea mai usoara structura de metal, care poate revolutiona industria aeronautica. Structura de metal creata de Boeing este atat de usoara incat o mostra a acesteia poate sta, fara probleme, in varful unei papadii. Descoperirea revolutionara pare a fi, conform celor de la Boeing, de o suta de ori mai usoara decat polistirenul si ar putea reprezenta viitorul industriei aeronautice, scrie Playtech.

MicrolatticeFoto: youtube.com

Materialul, denumit Microlattice, este o structura 3D de polimer, cu un interior gol in proportie de 99.99%. Oamenii de stiinta au gasit inspiratia pentru acesta chiar printre noi, oamenii. Materialul revolutionar este inspirat de oase, care au un exterior solid, dar la interior sunt aproape goale, dar totusi cu o structura solida. Microlattice este conceput din tuburi goale interconectate, fiecare fiind de o mie de ori mai subtire decat un fir de par uman.

Desi este extrem de usor, structura sa inteligenta ii permite sa se contracte pentru a absorbi energia exercitata asupra sa. Tot in filmulet putem vedea cum materialul este strivit si rasucit, ca mai apoi sa-si reia forma initiala.

Unul dintre oamenii de stiinta care a lucrat la proiect marturiseste ca materialul ar putea impiedica spargerea unui ou aruncat de la etajul 25, daca acesta ar fi infasurat in Microlattice. Rezistenta si faptul ca este atat de usor va permite ca avioanele sa consume mult mai putin combustibil.

Despre descoperirea acestui material a vorbit si BBC inca din 2011.

Citeste si:

Opt gadgeturi si accesorii de care nu te poti lipsi in aceasta toamna

Cum afli ce procesor are iPhone-ul 6S pe care abia ti l-ai cumparat

Cum repari un CD zgariat: cele mai simple metode